Parkoviště Liberec: Nevíte, kde zaparkovat? Před radnicí místa dost…

Nevšimli jsme si toho sami. Poslední měsíce se historické náměstí před libereckou radnicí stává parkovištěm. Současná koalice na radnici tak zřejmě své předvolební sliby o navýšení parkovacích míst v Liberci bere vážně.

Upozornilo nás na to několik našich čtenářů. Náměstí dr. E. Beneše, někdejší Staroměstské a hlavní historické náměstí v Liberci je stále více plné aut. Vedení města pokračuje v tradici, kterou založil naštěstí již bývalý, neuvěřitelný primátor Tibor Batthyány, který značně rozšířil dobu, po kterou je možné na náměstí vjet automobilem.

Není proto nic jednoduššího než se projít s foťákem v mobilu po náměstí. Zejména v dopoledních hodinách je to zážitek… Ačkoliv jak pro koho, na kávičku se dá dojet až k hotelu Praha.

Tady paní si jen něco potřebovala odnést z radnice. Nebo na podatelnu. Na chvilku, tak proč nezaparkovat přímo před vchodem, že?

Zásobování na náměstí musí, o tom není spor. Jen je si to někteří vykládají, že mohou zdarma před radnicí parkovat celý den zadarmo. Proč také ne, když jim to vedení města toleruje..

Místa na stání je pořád dost…. 

Liberec je prostě město aut a vedení města automobilům přeje. Jen bohužel za jakoukoliv cenu. Samotné srdce města, které by mělo být jeho hlavním místem pro setkávání a kulturu se často stává parkovištěm a prostorem, který do světa vykřikuje pohodlnost a bezohlednost obyvatel města a politickou omezenost jeho vedení.

A co Vy? jaké máte zkušenosti s parkováním v centru nebo na místech, která jsou určena pro zcela jiné účely?

Subscribe
Upozornit na
24 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Město Liberec po téměř deseti letech aktualizuje ceník svých pozemků. Nová pravidla pro prodej a směnu nemovitostí v majetku Liberce schválila Rada města.
V zákulisí libereckého Divadla F.X. Šaldy probíhá spor mezi vedením a jeho, dnes již bývalým, šéfdirigentem Martinem Doubravským. Ten se s divadlem soudí kvůli
Liberecká radnice se dohodla se zástupci Českých drah na odkupu dnes nefunkční lanovky na Ještěd. Město by mělo zaplatit 35 milionů. Podstatně nákladnější ale
Před měsícem se liberečtí politici radovali v médiích. Jak nízké přišly nabídky na stavbu plaveckého bazénu. Byla to ale (opět) poněkud nefér mediální hra