Vedení libereckého ANO se ostře ohradilo proti rebelům

Minulý týden jsme informovali, že část členů libereckého ANO se rozhodlo z hnutí vystoupit. Oficiálním důvodem byly styky některých politiků ANO s firmou Busline a podnikatelem Jiřím Vařilem, který za touto společností stál. Vedení ANO v Liberci i v Libereckém kraji ale tvrdí, že jde o úmysl hnutí poškodit.

Politici ANO Ondřej Hink, Robert Gamba, Petr Zdráhala a Pavel Bednář odůvodnili své vystoupení z ANO propojením některých členů ANO na BusLine a osobu Jiřího Vařila. Ač konkrétně nikoho nejmenovali, bylo jasné, že jde zejména o libereckého zastupitele a dnes již bývalého člena dozorčí rady libereckého dopravního podniku Jaroslava Šrajera, který figuruje v kauze dopravního podniku a létal s Vařilem a Miroslavem Peltou na luxusní sportovní zájezdy za jejich peníze.

Ačkoliv tato skutečnost je nezpochybnitelná a dokazuje jeho napojení na firmu, která se snaží na základě pofidérních výpočtů přiměřeného zisku zlikvidovat nezávislost DPMLJ, zůstává výše jmenovaný zastupitelem a dokonce i členem výboru pro územní plánování a dopravu. Jedinou reakcí byl jeho odchod z dozorčí rady DPMLJ, který však za daných okolností je spíše formálním ústupkem…. Zastupitelský klub hnutí ANO a městská organizace dlouhodobě nečinně přihlížejí evidentnímu důkazu o ovlivňování jednoho ze svých členů.,“ píše ve v prohlášení čtyř výše jmenovaných politiků ANO z minulého týdne, které prezentovali i na tiskové konferenci v hotelu Zlatý lev.

Proti tomu ale ostře protestuje vedení krajského ANO. Podle něj jde o zástupné důvody a hlavní příčina je dlouhodobá neshoda skupiny kolem Roberta Gamby s ostatním vedením ANO a snahu své, dnes již bývalé, stranické kolegy pošpinit.

Tisková konference je vyvrcholením dlouhodobých neshod s některými členy hnutí ANO, kteří spadají do působnosti místní organizace Liberec. Akceptuji jejich rozhodnutí opustit řady členské základny hnutí ANO, avšak naprosto odmítám jimi uvedené důvody. Způsob jakým dnes mediálně vystoupili, měl pouze jediný cíl, a to poškodit hnutí ANO v Libereckém kraji,“ uvedl k věci Jaroslav Knížek, předseda krajského předsednictva Libereckého kraje hnutí ANO.

S „rebely“ nesouhlasí i náměstek primátora a předseda libereckého zastupitelského klubu za ANO Jiří Němeček. „Chtěl bych Vás informovat o reakci zastupitelského klubu hnutí ANO Liberec na tiskovou konferenci, kterou svolali někteří členové libereckého hnutí ANO. Ty důvody odchodu jsou samozřejmě naprosto nesmyslné a budeme proto zvažovat právní kroky. S panem Gambou mělo vedení krajské organizace dlouhodobé neshody, které se stále prohlubovaly, a toto je jejich výsledkem. Mrzí nás, že se on a kolegové, kteří vytvořili v podstatě jeho křídlo, uchýlili k tak lacinému útoku, jehož jediným cílem je poškodit hnutí ANO v Libereckém kraji.,“ uvedl Jiří Němeček.

Subscribe
Upozornit na
4 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody