Zastupitelé se pokusili odvolat radního Hrona, o jediný hlas se bod nedostal na program

Opoziční zastupitel Jindřich Felcman (Změna pro Liberec/Zelení) navrhl na začátku dnešního jednání odvolání radního za Starosty pro Liberecký kraj Michala Hrona. Důvodem byla Hronova role ve sporu města s bytovými družstvy.

„Důvěra v politiku je velice křehká věc a tady došlo, k jejímu narušení,“ řekl Felcman k bodu, který předložil. „Michal Hron byl hlavní osobou odpovědnou za řešení krize s bytovými družstvy. Bylo zde několik právních názorů a řešení, která se ukazovala jako špatná, a po roce a půl jsme na začátku u řešení, které bylo navrhováno jako první. A stálo to přes dva miliony korun,“ dodal zastupitel za Změnu/Zelené.

Situace vyvolala v zastupitelstvu rozruch, jednotlivé zastupitelské kluby si vyžádaly přestávky, které se prodloužily na tři čtvrtě hodiny. Podporu zařadit bod na jednání vyjádřila i samotná část koalice Starostů, ANO a ODS.

„Já nechci odvolávat jednotlivého radního, byť Michal Hron byl odpovědnou osobou. Ale podpořím zařazení na program, ale protože o všem rozhodovala rada dohromady, navrhnu odvolání celé rady. Ať se ukáže síla celé koalice,“ řekl například překvapivě radní za ODS Petr Židek.

Nakonec hlasování skončilo na nepřipravenosti opozice samotné. Ačkoliv návrh na odvolání radního Hrona avizovala podpořit ODS i část ANO, na jednání se nedostavili všichni zástupci opozičních stran, a tak bod o jediný hlas nebyl zařazen na jednání.

Subscribe
Upozornit na
16 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody