Liberec bude mít dál svého „vesnického senátora“ Canova

Senátor a starosta Chrastavy (STAN/Starostové pro Liberecký kraj) z českolipského senátního obvodu obhájil post senátora pro obvod Liberec. Při druhém kole senátních voleb jej volilo 66 procent voličů. Účast u voleb do senátu byla opět extrémně nízká. Přišlo necelých 19 procent oprávněných voličů.

Canovova soupeřka, Radka Loučková Kotasová z ANO, získala 34 procent. Michael Canov zvítězil v senátním libereckém obvodu již podruhé i přes to, že za posledních šest let o něm v Liberci nebylo takřka slyšet. To ostatně kritizovali o mnozí liberečtí zastupitelé v posledních týdnech.

Další věcí, která je Canovovi libereckými politiky vyčítána, je fakt, že odmítá bojovat za zvýšení rozpočtového určení daní, které je k Liberci extrémně nespravedlivé. Zvýšení daní pro Liberec by totiž znamenalo, že se peníze poníží pro menší obce z okolí. To ostatně Canov sám jasně odmítl i na letošním zářijovém zastupitelstvu. Jeho přezdívka, které se nebrání, je rovněž vypovídající – vesnický či venkovský senátor.

Michael Canov je rovněž znám jako politik, který značně kumuluje funkce a ač jeho vlastní strana takovou praxi kritizuje, Canov si ponechává vedle senátorského postu i post starosty Chrastavy a krajského zastupitele. Za vše pobírá odměnu, byť o tom nerad hovoří.

Canov behem svého senátorského působení na sebe upozornil i některými kontroverzními kroky, jako byla například podpora kritizovaného a nebezpečného reklamního byznysu s bilboardy u dálnic nebo jeho lobbing za zrušení registru smluv, které požadovaly velké firmy.

foto: aktualne.cz

Subscribe
Upozornit na
38 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody