Ani já nechci mlčet

Dne 16. prosince byl na facebookovém profilu Je čas nemlčet a serveru nasliberec.cz zveřejněn příspěvek „Krok tam a zase zpět“. Tento příspěvek pojednává o situaci, která vznikla na zastupitelstvu 15. 12. 2011.

Při projednávání rozpočtu na rok 2012 pan Baxa (Změna pro Liberec) uvedl, že na stránkách serveru tydenvlk.cz je napsáno, že jsem řekl, že ODS podpoří rozpočet, aby se mohlo stavět a investovat.

ODS měla k rozpočtu tiskovou konferenci v den zastupitelstva ve 14 hodin. Vydali jsme tiskovou zprávu s citacemi některých členů liberecké ODS. Spojení podpoření rozpočtu s investicemi lze nalézt ve vyjádření zastupitele Červinky jak v tiskové zprávě, tak i v popisovaném článku na tydenvlk.cz. Pan Baxa tedy zjevně uvedl nepravdivé informace, navíc způsobem jemu vlastním. Já jsem na zastupitelstvu ve své reakci na tvrzení pana Baxy pouze upozornil na to, že jsem toto neřekl. Mé vystoupení doplnil kolega Kittner s tím, že autorem uvedených slov je pan Červinka.

V zásadě banální záležitost, které jsem nevěnoval výraznou pozornost, však byla nafouknuta autorem článku panem Felgrem. Ten tvrdí, že došlo k manipulaci článku na serveru tydenvlk.cz. To by nebyla moje věc, kdyby pan Felgr nenaznačoval, že pan Soudný změnil článek na můj popud. Že prý jsem byl ze slov pana Baxy překvapený!

No bodejť bych nebyl, když pan Baxa tvrdil něco, co není pravda. A že by kvůli mým slovům, zpochybňujícím pravdivost tvrzení pana Baxy pan Soudný měnil článek na tydenvlk.cz? A proč by to dělal? ODS neplatí pana Soudného, ODS ho neúkoluje, a především, tu samou tiskovou zprávu co dostal pan Soudný, dostali všichni novináři!

Vzhledem k tomu, že je pod článkem podepsán člen organizačního výboru Je čas nemlčet, musím poukázat na rozpor této zprávy, která je neobjektivní, nepravdivá a v zásadě pokleslá, s cílem této iniciativy. Ten je na jejich stránkách definován pod bodem 2 (Co chceme) – „Kultivovat vzájemné vztahy- zastupitelé, úředníci magistrátu a občané“.

Můj postoj vůči této iniciativě se za poslední půlrok změnil od „odmítání“ po „vstřícné pochopení“. Několikrát jsem zaslechl slova o tom, že Je čas nemlčet je vlastně takové liberální frakce levicové Změny pro Liberec. Článek pana Felgra mě opravdu překvapil. Domníval jsem se, že tato iniciativa bude umět najít své místo na slunci prostřednictvím myšlenek, které hlásá. Mám však vážnou obavu, že populistická gesta jsou pro ni jednodušší, než systematická a dlouhodobá práce. A k tomu nemohu mlčet zase já.

Tomáš Hampl, městský zastupitel za ODS

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Na jednání zastupitelstva města 25. května 2011 vystoupila Ing. Alena Dvořáčková s krátkým, ale překvapivým příspěvkem, ve kterém prohlásila: „Takže včera jsem v naši