Bc. Zuzana Kocumová

Narodila se 26. května 1979 v Liberci. Bydliště má také v Liberci.

V letech 1993 – 1997 studovala Gymnázium a střední odbornou školu pedagogickou Liberec, Jeronýmova. Poté vystudovala bakalářský obor sportovní management na pedagogické fakultě Technické univerzity v Liberci.

Pracovala jako projektová manažerka, později jako učitelka na liberecké střední škole a na gymnáziu Na Bojišti.

Od 17 let se věnuje profesionálnímu lyžování. Zúčastnila se ZOH v Naganu v běhu na lyžích, stala se juniorskou mistryní  světa v roce 1999. Běžeckou kariéru musela předčasně ukončit kvůli genetické vadě imunity. Působila jako externí spolupracovnice České televize, pro kterou spolukomentovala závody v běhu na lyžích. Sportu se rekreačně a poloprofesionálně věnuje dál, je všestranná. V posledních letech triumfovala na MS ve Spartan Race v USA i na evropském šampionátu ve Skotsku.

V roce 2006 se stala zastupitelkou města Liberec za politické hnutí Unie pro sport a zdraví. V komunálních volbách v roce 2010 post obhájila a stal se náměstkyní primátora pro sport, dopravu a CR. V dubnu 2011 podpořila primátora Jana Korytáře, kterého koalice odvolala a v důsledku toho byla z postu náměstkyně odvolána i ona. V roce 2012 se stal členkou politického hnutí Změna a rok poté její místopředsedkyní.

V krajských volbách v roce 2012 byla za Změnu pro Liberecký kraj zvolena do zastupitelstva Libereckého kraje a poté v listopadu 2012 statutární náměstkyní hejtmana pro rezort zdravotnictví, tělovýchovy a sportu. V listopadu 2014 však byla z tohoto postu odvolána údajně pro zásadní rozpory v důležitých otázkách fungování a rozvoje kraje a pro špatnou komunikaci. Vzhledem k tomu, že její odvolání navrhl koaliční partner Starostové pro Liberecký kraj, tak se následně rozpadla krajská koalice.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 neúspěšně kandidovala za hnutí Změna v Libereckém kraji a taktéž ve volbách do Evropského parlamentu  v roce 2014 jako členka hnutí Změna neuspěla.

 V komunálních volbách v roce 2014 obhájila jako členka hnutí Změna post zastupitelky SML na společné kandidátce subjektu Změna pro Liberec (Změna a Strana zelených), v rámci kandidátky získala vůbec nejvíce preferenčních hlasů. V současné době je předsedkyní představenstva Sportovního areálu Ještěd a.s. (předtím byla v letech 2003 – 2011 členkou představenstva a v posledním roce předsedkyní). Mimoto je členkou dozorčí rady KNL a.s. Kocumová byla v roce 2015 spolu s dalšími 22 zastupiteli SML nepravomocně odsouzena ke 3-měsíční podmínce v kauze nevýhodného prodeje městských pozemků v Liberci. Kocumová se ve své kauze necítí být vina. Hájí se tím, že věřila podkladům magistrátních úředníků a vědomě se žádného trestného činu nedopustila. V září 2016 odvolací soud nad všemi zastupiteli – tedy i nad Kocumovou – rozsudek zrušil a vrátil k původnímu projednání.

 V podzimních krajských volbách v roce 2016 vystupuje jako lídr kandidátky Změna pro Liberecký kraj.

Webové stránky a kontakt: zuzana.kocumova@zmena.cz

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Narodil se 24. dubna 1970 v Liberci. Bydlí taktéž v Liberci. V letech 1984 – 1988 absolvoval Vojenskou střední odbornou školu v Žilině obor chemické technologie, zaměření vojenská
Narodil se 11. března 1967. Bydlí v Pertolticích pod Ralskem č. 38. V roce 1984 začal sportovně létat v aeroklubu Česká Lípa. Následně vystudoval v rámci pomaturitní nástavby
Narodil se 13. září 1971 v Liberci. Bydlí v Hrádku nad Nisou. V letech 1985 – 1989 studoval na gymnáziu F. X. Šaldy v Liberci. V letech 1992 –
Narodil se 12. srpna 1969 v Liberci. V letech 1983 – 1987 studoval na SOU zemědělském ve Frýdlantu obor mechanik a po přestupu na Střední zemědělskou a