Trestně stíhaný člověk nemá být premiérem

Politické hnutí Změna zcela zásadně nesouhlasí, aby v čele naší současné, případně i jakékoli další prezidentem jmenované vlády, byl na postu premiéra člověk obviněný z trestného činu, v tomto případě pan ANDREJ BABIŠ, který je podezřelý a obviněný z dotačního podvodu a zneužití evropského rozvojového fondu. Podezření na dotační podvod potvrzuje i zpráva a šetření Evropského úřadu pro boj s podvody (OLAF), a setrvání ANDREJE BABIŠE ve funkci premiéra tak činí z České republiky neseriózní „banánovou republiku“.

Nechceme dál nečinně přihlížet, jak se naše politická scéna propadá na samé dno, kde morálka a etika nemá žádné místo, kde se deformuje naše postavení v Evropě a ve světě, který bedlivě sleduje naše současné i budoucí kroky, jak ukazují pejorativní články ve světovém i evropském tisku, poškozující pověst naší země. Chceme být součástí evropského společenství, ale bohužel se neumíme patřičně chovat. Je to ostuda nás všech, neboť jsme připustili samotnou existenci tohoto stavu, kdy v čele státu je osoba obviněná z trestného činu. Dnes už je to, bohužel, ostuda mezinárodní, neboť celá Evropa ví, že vládu České republiky vede osoba podezřelá z dotačního podvodu.

Samotné chování hnutí ANO, které účelově změnilo svůj vlastní etický kodex, aby nemusel jejich předseda ANDREJ BABIŠ odstoupit z funkce z důvodu podezření z trestného činu, je pak výsměchem všem voličům v České republice a činí toto hnutí naprosto nedůvěryhodným. Jak můžeme věřit programovému prohlášení vlády, jejíž představitel umně manipuluje veřejným míněním s pomocí jím ovládaných medií a mění svá stanoviska i psaná pravidla, jak se mu to zrovna hodí.

Politické hnutí Změna vyzývá premiéra ANDREJE BABIŠE, aby odstoupil z funkce premiéra České republiky a nepůsobil v žádné veřejné funkci minimálně do té doby, než bude podezření z trestného činu podvodu vyvráceno nezávislým soudem. Na obhajobu před soudem mají pánové BABIŠ a FALTÝNEK samozřejmě právo jako každý občan této republiky.

S ohledem na výše uvedené vyzýváme všechny ostatní politické strany a hnutí, kterým ještě záleží na utváření naší budoucnosti a pověsti naší země v zahraničí, aby se připojili k výzvě PH Změna na okamžité odstoupení pana ANDREJE BABIŠE z funkce premiéra České republiky.

Výbor politického hnutí Změna

Naší vizí je Česká republika jako země, kde se dobře žije. Inspirací jsou pro nás země s vysokou kvalitou života, jako například Norsko, Švédsko, Švýcarsko či Kanada. Nabízíme cestu, jak tuto vizi postupně naplnit.

Změnu nepřinesou ani volební programy, sliby, líbivá hesla, ale jen lidé. Změnu přinesou osobnosti, které jsou ochotny vstoupit do politiky a přiblížit je zájmům občanů.

Tisková zpráva politického hnutí Změna

Subscribe
Upozornit na
166 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
O vítězi tendru na opravu libereckého bazénu je rozhodnuto. Nejnižší nabídku podala firma Metrostav DIZ. K tlaku na nižší cenu přispěla i důsledná práce opozice,
Zpřístupněné jeskyně České republiky letos zahájí jarní sezónu dříve. Pět jeskyní Moravského krasu (Balcarka, Kateřinská, Punkevní, Sloupsko-šošůvské a Výpustek), Jeskyně Na Turoldu u Mikulova
Příběh rodiny na útěku ze Severní Koreje, Vasila, který zachraňuje lidi z fronty nebo Elly bránící svůj domov před těžařskou firmou. Festival Jeden svět nabídne
Zanedbané střední školství řeší vedení Libereckého kraje pět minut po dvanácté. Především v Liberci je kapacita gymnázií naprosto nedostatečná. Hejtman Půta tak pod tlakem kritiky