Z redakční pošty

Vážení,
projekt Náš Liberec je velice zajímavý. Rád bych, aby Vaše aktivity v tomto směru neustávaly, protože je to jedna z cest, jak snad časem provést defenestraci legitimním způsobem. Radnice už nasrala (promiňte) snad každého liberečáka, který neprofituje ze Syneru a synergie města a této společnosti.

Jsem sice jen na obchodním oddělení jedné liberecké tiskárny, ale pokud bych mohl být vašemu projektu nápomocen, rád to udělám. Mám i kontakty na několik lidí, kteří o dění na radnici toho dost ví. Jenže když jsem se spoustu špíny dozvěděl, nadával jsem, ale to bylo všechno. Připadalo mi to, jako bojovat s větrnými mlýny.
Váš projekt a jedna politická strana (SOSky to nejsou :-)) mi však naznačuje, že by se tu mohlo něco změnit. Bude to možná ještě chvíli trvat, ale přijde to.
Jen nevím, jak ty lidi dostat z té pasivity a letargie.
Čtenář, Liberec

Docela mě zaráží,
že Evropská unie dá peníze \“přátelům přírody\“ na to, aby tady špinila a kopala do vedení města ?!?!
Asi jsem si naivně myslel, že \“přátelé přírody\“ dělají jinou činnost. Proč peníze nevyužijete na užitečnější věci, na věci spojené s ochranou přírody a činností prospěšnou pro přírodu?
Není to nefér, když požádá EU o grant společnost \“přátel přírody\“ a pak peníze vyhazuje za nesmysly?
Ne se vším, co město dělá, souhlasím (to ani nelze), ale jsem rád, že je město v rukou ODS.
Ono je skutečně dobré se místo kritiky a kopání kolem sebe také dívat na věci nezaujatě…
Obchodník, Liberec

Přeji Vám všem hodně sil
v boji s korupcí v Liberci. Je to běh na dlouhou trať a soupeř je vytrvalý a silný. Pevně věřím, že Vaše práce přinese výsledky. Vstoupit do otevřeného boje se soupeřem, který je silnější tím, že mnohdy pracuje ve státní správě a překrucuje fakta, vyžaduje velkou dávku osobní odvahy. Hodně zdaru.
Čtenář z Liberce

Vážená redakce,
Váš projekt mne velice zaujal, a chtěla bych Vám tímto poděkovat, že už konečně aspoň někdo začal přemýšlet, jak to s tím Libercem vlastně je. Měla bych na Vás jeden dotaz a zároveň prosbu-nemohli byste zveřejnit reportáž na téma Syner a jeho pohledávky, zakázky, hospodaření, aréna…? Poslední dobou kolem sebe slyším spoustu protichůdných názorů a prostě odmítám věřit, že pan Syrovátko vyhrál všechny konkurzy na veřejné zakázky proto, že je nejlevnější, nejlepší a nejrychlejší, jak by to ve výběrovém řízení mělo být… Myslím, že by jeho firma i aréna zajímala spoustu lidí, tak Vás prosím, zdali byste s tím nemohli něco provést? S pozdravem a přáním pěkného dne
Čtenářka

Vážení,
nejsem příznivec levice, blíže mi jsou pravicové strany, ale hlavně jsem příznivec Liberce. Po přečtení posledního čísla \“Náš Liberec\“ jsem znechucen, hlavně články pana Korytáře. Pokud vím, tak korupce je trestným činem a nevím proč p. Korytář, když má tak jasné důkazy o korupci, nepodá trestní oznámení na policii, místo toho si léčí mindráky za peníze EU v časopise, který se stejně válí po chodbách domů a na chodnících. Pokud by pan Korytář byl normální podnikatel, který musí vytvářet zisk a ne čekat, kolik dostane peněz od EU a jiné dary, které pak nějak utratí, třeba za časopis, tak by takové příspěvky nepsal. Neměl by totiž tolik času a musel by makat, aby uživil firmu, zaměstnance i sebe. Lidí, kteří podnikají záhadně za peníze druhých, si z principu nevážím a jsem rád že p. Korytář nesedí a doufám, že nebude sedět na radnici…
Čtenář z Liberce

Vážení,
děkuji za Váš zpravodaj, ve kterém informujete o nešvarech, které se dějí v
Liberci. Je veliká škoda, že k volbám přišlo tak málo lidí. Mnozí
nadávají, ale když je možnost sesadit ODS a ČSSD, tak se na to
vykašlou. Bohužel,zase tam bude sedět Kittner a spol. a rozhodovat, kdo
dostane dobrou zakázku. Syrovátko už slaví, jak se mu pohrnou desítky
miliónů z městské kasy. Až nebude odkud brát, tak šup na kraj…
Jinak Vám přeji mnoho úspěchů a mnoho potrefených hus (např.Červinka ).
S pozdravem P. Š. – Liberec

Věděli jste o tom,
že při stavbě multifunkční haly naší dokonalou firmou Syner za takové peníze došlo ke zřícení střechy? Naštěstí se tak stalo v noci a nikdo nebyl zraněn. Všichni dělníci, kteří to ráno viděli, museli podepisovat čestné prohlášení, že o tom nikde nebudou šířit informace. Je tohle demokracie? Ututlat takovou závažnou informaci o stavbě, která je stavěna za naše peníze?
Řekli mi o tom dva na sobě naprosto nezávislí lidé, oba mí známí – jeden instalatér a druhý elektrikář. Jeden z nich podepisování unikl, ten mi to sdělil sám od sebe (známý, který nám doma prováděl instalaci WC). A druhý (můj kamarád) informaci potvrdil až po dlouhém přemlouvání.
Informovaný čtenář

Vážení,
držím vám palce a děkuji vám za vaši práci, na kterou bych sám neměl čas. Vím, že vám to moc nepomůže z praktického hlediska, ale alespoň snad morálně podpoří.
Skoro polovinu svého života jsem strávil v zemích Evropské unie, kde se také žere, ale alespoň nemlaská a kdo je přistižen i při takové maličkosti, jako je parkování a zastavení v zákazu zastavení, dostane maximálně jednu šanci (při takové maličkosti jako je parkování), jinak buďto sám odstoupí a nebo dostane nepozlaceného padáka.
V roce 1999 jsem se vrátil do svého rodného města Liberce a to, co zde zažívám (Syner, Kittner, Tělovýchovná Jednota), jsem zažil již jenom na Balkáně. I v ramci České Republiky má Liberec opravdu vyjímečný statut.
S pozdravem P. H., Liberec XV

Dobry den,
píše se o rozvoji cestovního ruchu. Mam již 10let suvenýry a propagační produkty celého libereckého regionu, mám i prezentaci regionu na internetu na více serverech. Kraj prý podpoří cizinecký ruch, ale komu? Prý musím být hospoda nebo ubytovna.
Otázka – proč skutečná propagace není dotovaná, ale proč jsou podporovaní zase jen někteří, kteří se ve skutečnosti se přiživují anebo kopírují práci jiných?
Živnostník z Liberce

Dopisy nám poslali čtenáři na mailovou adresu diskretne@nasliberec. Příspěvky přinášejí subjektivní pohled návštěvníků naší internetové stránky na náš web, celý protikorupční projekt a na dění v Liberci. Redakce webu za jejich obsah v žádném případě neodpovídá. Abychom pisatele chránili, neuveřejňujeme pod příspěvky jejich jména. Dlužno dodat, že totožnost autorů z devadesáti procent redakce zná, většina čtenářů se podepsala a uvedla svou adresu nebo mail.

(red)

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Letošní Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm proběhne v Liberci od 7. do 12. května. Jako každý rok se v jeho soutěžním programu představí to
Fungování kontroverzního parkovacího domu u krajského úřadu, kde jedno stání vyšlo na více jak milion korun, ukazuje, že dotace 84 milionů, kterou na něj
Lesopark v Fibichově ulici v posledních letech prošel nákladnou úpravou, která z neudržovaného místa vytvořila zajímavou přírodní stezku plnou tůní. Naši čtenáři ale upozorňují
Liberečanům budou ve veřejném prostoru sloužit nové lavičky. Město jich zatím nakoupilo dvacet a již se instalují v ulicích. Milá pozornost ostře kontrastuje s