Přijďte i Vy říci, co si přejete, aby bylo v Liberci realizováno za půl miliardy z evropských fondů!

Všichni občané města mají příležitost vyjádřit se k projektům, které byly navrženy ke schválení v rámci Integrovaného plánu rozvoje města – Atraktivní a kvalitní život ve městě (IPRM). Pokud se chcete zapojit do debaty nad osudem cca 540-ti milionů Kč, které mají být přerozděleny mezi jednotlivé projekty, přijďte 29. března 2010 od 16:00 hod do zasedací místnosti č. 11 historické budovy liberecké radnice. Jde o Vaše peníze a Vy máte jistě, co říct! Již v minulosti dokázala občanská aktivita zabránit zvůli vedení radnice, investorské nenasytnosti a především devastaci Lidových sadů! Přijďte i dnes!24.3.2010 AKTUALIZACE!!!

V rámci IPRM – Atraktivní a kvalitní život ve městě se mohly přihlásit projekty, jejichž záměry se týkaly:

– Regenerace a revitalizace objektů a lokalit (týká se památek a „brownfieldů“ a jejich využití pro veřejné služby nebo podnikání)

– Rozvoj infrastruktury pro sport, kulturu a volný čas (Investice do sportovních zařízení a objektů, kulturního a veřejného života ve městě, volnočasové – specifické aktivity)

– Administrativní zajištění IPRM

Suma, kterou můžou jednotlivé projekty dohromady získat je cca 540 milionů korun. I Vy, občané Liberce, o ní můžete rozhodnout! Již v minulosti se to povedlo!!!

Projekty nakonec navržené ke schválení nakonec jsou:

Výstavba multifunkční haly v areálu Městského stadionu v Liberci,

Přestavba monofunkčního sportoviště v areálu Městského stadionu v Liberci,

Obnova sportovišť Harcov,

Centrum podpory Geotermálního využití energie,

Centrum historie tramvajové dopravy,

Multifunkční dráha Zvolenská,

Modernizace Divadla F.X.Šaldy,

Rozšíření využití budovy liberecké radnice,

Volnočasové plochy Liberec – úprava,

Revitalizace vícefunkčních hřišť při ZŠ Švermova a ZŠ Aloisina Výšina,

Rekreační a sportovní areál Vesec,

Multifunkční volnočasové centrum Liberec – Růžodol,

Síť stezek pro rekreaci a sport v zájmovém území Ruprechtice – „U Kapličky“,

Pavilon leknínů Botanické zahrady Liberec.

V rámci jiného operačního programu Věda a výzkum pro inovace byl doporučen ke schválení projekt Science learning center Liberec.

Projekty, které naopak neprošly jsou:

Kulturní a společenské centrum – Lidové sady,

D.R.A.K. centrum volného času,

Nová sportoviště a tvůrčí herny (pro mládež)
v přírodních lokalitách,

Centrum pro přírodu,

Dům kultury Liberec,

Ještěd – ikona moderní architektury.

O podobě a navrhovatelích jednotlivých projektů není zatím veřejnosti nic známo!! Ani proč některé byly navrženy ke schválení a jiné ne. Proto je třeba, aby se co nejširší veřejnost zapojila do debaty o osudu stovek milionů, které mají pomoci Liberci. Mohlo by se také stát, že pomůžou jen někomu. Dobrý příklad ze Starého města a Lidových sadů, kdy si sami občané vybojovali, co chtějí a co ne, velí i dnes účastnit se veřejné debaty.

Proto nezapomeňme: nejen o penězích, ale i o budoucí podobě města se bude jednat 29. března 2010 od 16:00 hod v zasedací místnosti č. 11 historické budovy radnice.

Další informace o IPRM získáte přímo na příslušném oddělení magistrátu u Ing. M. Vereščáka: tel.: 485 243 191, e-mail:
verescak.michal@magistrat.liberec.cz

24.3.2010 AKTUALIZACE!!!

Dnes, 24.3. 2010, byl na webu liberecké radnice zveřejněn stručný popis projektů, které byly podány v rámci IPRM – Atraktivní a kvalitní život. Jedná se skutečně o rámcové představení projektů, které často žádají o desítky milionů. Bližší informace snad přinese avizované veřejné projednávání. Ale už dnes je jasné, že některé z projektů budou minimálně diskutabilní a už vůbec ne pro liberecké občany přínosné.

Více si můžete přečíst zde

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Letošní Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm proběhne v Liberci od 7. do 12. května. Jako každý rok se v jeho soutěžním programu představí to
Fungování kontroverzního parkovacího domu u krajského úřadu, kde jedno stání vyšlo na více jak milion korun, ukazuje, že dotace 84 milionů, kterou na něj
Lesopark v Fibichově ulici v posledních letech prošel nákladnou úpravou, která z neudržovaného místa vytvořila zajímavou přírodní stezku plnou tůní. Naši čtenáři ale upozorňují
Liberečanům budou ve veřejném prostoru sloužit nové lavičky. Město jich zatím nakoupilo dvacet a již se instalují v ulicích. Milá pozornost ostře kontrastuje s