nášLiberec

Search

Pozvánka na demonstraci

Uveřejňujeme pozvánku na demonstraci, která proběhne 5. dubna 2011 v 15.30-18.30 před libereckou radnicí.

Milí přátelé a příznivci ozdravění politického života našeho města! Kdo z vás sleduje dění v Liberci, zachytil i pnutí, (řeknu-li to mírně) v koalici na radnici. Kdo dokonce byl na čtvrtečním zastupitelstvu (nebo o tom slyšel), tak ví, že právě tam „to“ vyvrcholilo vystoupením ČSSD z koalice a snahou odvolat jak primátora Jana Korytáře, tak dva radní.

Já tam byla a styděla jsem se za naše zastupitele, za některé, kterým jsem …i dala hlas. Je nepochopitelné, že jen po 5 měsících je jim už jasné, že primátor pracuje špatně a „jeho“ spolustraníci taky! Hodně z nás chtělo změnu. Radovalo se, že k ní mohlo dojít, že se mohlo navazovat na dobré a odstraňovat zlé.

Schválně používám nedokonavý slovesný čas. Vždyť na odstranění chyb, kostlivců ve skříních předchůdců, šetřit na zaplacení obrovitých dluhů, vyšťourat korupční jednání či zaběhat úřad, když došlo k mnoha výměnám… to se nedalo čekat, že bude tak hned.

Přesto jsme zaznamenali bohatou diskusi primátora a lidí z magistrátu nad územním plánem, které ještě probíhá. Kdy jsme toho byli svědky v předchozím období??? A hlavně připravené analýzy dvou výběrových řízení na investice z IPRM a odvaha nepodepsat pochybné smlouvy s aktéry nabídek, z nichž jeden je stíhán…, to svědčí o pořádném zápřahu primátora a jeho spolupracovníků, navíc v časové tísni.

Je několik občanů, kteří organizují akci „Je čas nemlčet!“. A tak jako já doufají, že i vy, přátelé, přijdete v úterý na radniční náměstí v 15.30 nahlas vyslovit naději, že boj s korupcí, který měli koaliční partneři ve svých programech, bude pokračovat v jednotě koalice, že soc.demokraté vezmou zpět svůj neuvážený odchod, když uvidí sílu občanů, kteří jim vládu nad městem dali až na druhém místě a věřili, že to společně budou řešit!!!

Jde o to vyzvat všechny zastupitele, aby nevraceli svými neuváženými rozhodnutími na několik let zpět náš život ve městě, aby měli na paměti, že změna a noví lidé potřebují čas. Aby nezapomněli, že i začátky předchůdců této koalice nebyli bez počátečních nedostatků a jak příliš dlouhá vláda přinesla stereotyp umění vládnout, ale také opojení mocí, zapomínání na potřeby nás občanů.

Jakýkoli výkyv rozkolísané koalice nebo její rozpad, odvolání primátora, který tu odvahu protikorupčně začít jednat měl, zničí započaté kroky… NECHCEME DOVOLIT další HAZARD s veřejnými penězi a chceme dát novému vedení čas, aby na své konání mělo alespoň klid a ne nůž v zádech. Nechceme se znovu stydět při vyslovení jména Liberec.

PŘIPOJTE SE, zvedněte hlas, dejte výzvu dál svým přátelům, známým… A netýká se to jen Liberečáků. Vždyť víme, že je to věc zásadní. Pražáci by mohli povídat.

Důležité je, že TO BUDE V ÚTERÝ 5. DUBNA v 15:30 na náměstí E.Beneše PŘED RADNICÍ. POZOR! 6.4. ve středu bude v Lidových sadech v 17:30 SLYŠENÍ PRIMÁTORA. I tam bude prostor pro váš hlas a pro primátora a jeho spolupracovníky zpětná vazba.

Zdraví vás Věra

Věra Vohlídalová
Bendlova 1130/15
460 01 Liberec

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Osobností prvního československého prezidenta, který se tolikrát nebál jít proti proudu, se dnes ohání kde kdo. Jaký ale ve skutečnosti byl, na to se
Pro všechny, které zajímá a kterým není lhostejný osud lidí, kteří nemají střechu nad hlavou, přinášíme pozvánku na zajímavou akci. formát akce: konference a
V úterý 24. října se bude v Liberci debatovat o dluzích a exekucích. Jak se na to dívají dluhoví poradci, exekutoři, zaměstanavatelé nebo třeba
Zajímá Vás, jak v Českých zemích probíhala kupónová privatizace, fenomén devadesátých let a jeden ze symbolů české restaurace kapitalismu? Kdo neměl možnost shlédnout unikátní