nášLiberec

Search

Krok tam a zase zpět

Na posledním zastupitelstvu města Liberce došlo k zajímavé situaci.

Na portálu Týden v libereckém kraji (TVLK) byl zveřejněn článek ODS městský rozpočet i přes vážné výhrady podpoří. Když tuto skutečnost zmínil ve svém příspěvku Jaromír Baxa (ZpL), byl Ing. Tomáš Hampl z ODS velice překvapen.

 

  • Na titulní stránce byl datum 15. 12. 2011 a čas 13:06
  • Stejný čas byl ve výpisu článků v sekci Zprávy
  • V detailu článku byl ale uveden datum 30.11. -0001 1:00

Když byl na tuto změnu upozorněn autor článku pan Zdeněk Soudný, vysvětloval to tím, že došlo k chybě systému. To ale nemůže být pravda, protože systém na webu je pouze jeden. Pokud by se tedy jednalo o systémovou chybu, musel by být zmatený datum u všech článků na webu. To ale nebylo – tento problém byl pouze u tohoto článku.

Pan Soudný nám ukázal na redakčním systému, že poslední úprava článku byla provedena 15.12 2011 ve 13:08, což je sice pravda, ale to znamená b>pouze změnu provedenou redakčním systémem. Muselo dojít tedy k zásahu do zdroje stránky (což potvrzuje i ta skutečnost, že pouze tento článek byl v sekci Zprávy zveřejněn celý, ale ostatní články byly zveřejněny formou úryvku a odkazu na článek).

Pokračování celé rozprávky bylo dnes ráno, kdy se u stejného článku objevilo dnešní datum a čas (asi bylo panu Soudnému divné, aby byl jeden článek z roku -0001 a další 2011). Tím pan Soudný potvrdil, že se nejednalo o systémovou chybu (což ani není můžné, neboť systém je pro 1 web jeden a muselo by dojít k úpravě času u všech článků, což se nestalo) ale o záměr. Překvapení pana Hampla nad tím, že se Jaromír Baxa zmínil o tom článku bylo stejné, jako překvapení pana Kittnera, že někdo vyfotil jeho komunikaci s Davidem Václavíkem z Liberce občanům (JAK DLOUHO TO JEŠTĚ NECHÁME BĚŽET?).

Pokud si tedy dosud snad někdo myslel, že TVLK poskytuje alespoň trochu pravdivé a objektivní zpravodajství, musí po těchto manipulacích prozřít. Pozměnění textu článku tak, jak se to právě hodí nebo nehodí, to je za hranicí jakékoliv novinářské soudnosti, pane Soudný.

Na facebooku pak naleznete podrobnější fotodokumentaci toho, jak TVLK mění články na svém webu podle přání zastupitelů za ODS.

Pavel Felgr, iniciativa Je čas nemlčet

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zdeněk Soudný  čest svému jménu rozhodně nedělá. Při psaní článku se zabývá jedním z bodů krajského zastupitelstva, který se má týkat změn jednacího řádu a
Ve středu 20. listopadu proběhla prezentace forezního auditu, který zpracovala společnost NEXIA AP na Zdravotnické záchranné službě Libereckého kraj (dále ZZS LK). Prezentace byla
Ve středu 31. července proběhlo na kraji jednání, kterého se účastnili statutární náměstkyně hejtmana Zuzana Kocumová, starosta Hamru na Jezeře Milan Dvořák, ředitel ZZS
Liberecké zastupitelstvo 22 hlasy vyhlásilo referendum na 4. října 2013, ačkoliv přípravný výbor navrhl termín pozdější (v termínu konání nejbližších voleb do Poslanecké sněmovny