Nový portál o Vratislavicích n. Nisou – NaseVratislavice.cz

Městský obvod Liberec – Vratislavice nad Nisou má něco přes osm tisíc obyvatel, přenádherný WiFi park a stavbu roku Libereckého kraje. Jako jediný městský obvod má také svůj malý úřad, patnáctičlenné zastupitelstvo a s tím spojený drobný problém. Málokdo totiž tuší, co se na tom malém úřadě a malinkém zastupitelstvu ve skutečnosti děje.

Vratislavický zpravodaj totiž razí (nutno podotknout, že velmi neúspěšně) tezi, že by měl být měsíčníkem apolitickým a občanů, kteří si nenechají utéct žádné jednání zastupitelstva, je jako šafránu. A asi správně tušíte – úsměv starosty Lukáše Pohanky (SLK) není bohužel přímo úměrný otevřenosti úřadu vůči občanům.

Každý pohár trpělivosti jednou přeteče, i ten náš. Demokracii je třeba pěstovat a jít jí naproti! V obci, která má osm tisíc obyvatel, bychom si měli vycházet vstříc, ne si vzájemně házet klacky pod nohy.

Věříme, že stávající praxe (ve vedení zastupitelstva, v pěstování vztahů s občany) je udržitelná jen proto, že o ní málokdo ví. 🙂 I proto vznikl portál NaseVratislavice.cz. Ten by rád byl prvním vratislavickým magazínem, který bude otevřený všem. Rádi bychom tvořili prostor pro otevřenou politickou diskuzi. Chceme přinášet aktuální informace o dění na zastupitelstvu, máme dokonce v plánu brzy uveřejňovat a archivovat audiozáznamy z jeho jednání.

Chceme, aby občané Vratislavic nerozhodovali o otázce, kdo bude řídit obec, podle fotek ve Zpravodaji, nebo dokonce podle kroků premiéra Nečase a ministra Kalouska. Chceme se pokusit vykřesat v místních zájem o věci veřejné a umožnit jim tak rozhodnutí odpovědné – ať už bude jakékoli.

Vážení spoluobčané, naše Vratislavice jsou krásné, s nádherným parkem, stavbou roku Libereckého kraje a táhnou mladé rodiny! Ale nezaslouží si náš nezájem. Budeme moc rádi, vyslyšíte-li tuto výzvu a budete dění v nich aktivně sledovat!

Jana Schlegelová, Pavel Hrstka
www.nasevratislavice.cz

Naše Vratislavice můžete sledovat i na Facebooku a Twitteru:

www.facebook.com/nasevratislavice
www.twitter.com/nas_vratislav

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody