33. ročník soutěže psů „O Liberecký pohár – memoriál Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty“

Kynologický klub Liberec – Pavlovice pořádá v sobotu dne 27. září 2014 33. ročník soutěže psů „O LIBERECKÝ POHÁR – memoriál Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty“. Již devátým rokem je soutěž i memoriálem Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty. Jsou to jedni ze zakládajících členů našeho klubu a poválečné kynologie na Liberecku vůbec, kteří nás, bohužel, oba navždy opustili. Tímto jim alespoň chceme vzdát čest a dík  za to, co zde vybudovali a jak se zasloužili o rozvoj kynologie na Liberecku.

 

Letos se bude soutěžit v disciplínách poslušnost a obrana: kategorie ZZO pro nejmladší psy, kategorie ZM pro mladé psy, ZVV 1 pro zkušenější psy a kategorie ZVV 2 a IPO 3 pro ty nejzkušenější dle Národního zkušebního řádu a Mezinárodního zkušebního řádu (IPO). Opět je zařazena i speciální kategorie STOPA, aby si soutěžící mohli vyzkoušet, jak dobře umí jejich psí svěřenec vypracovat pachovou stopu.

Soutěž je zařazena do akce pořádané libereckým Krajským výborem ČKS – Krajské ligy Libereckého kraje.
Do Krajské ligy Libereckého kraje bude zařazen závodník, který je řádným členem ZKO v Libereckém kraji a zúčastní se nejméně tří závodů zařazených do Krajské ligy LK.

Pro sestavení pořadí budou každému závodníkovi započteny tři nejlepší výsledky ze závodů zařazených do Krajské ligy LK. V obou kategoriích (poslušnost, obrana) bude vyhlášeno 1. až 3. místo a nejlepší mládežník v každé kategorii. Výsledky budou vyhlášeny v rámci veřejného zasedání KO-ČKS LK, které se koná vždy v lednu následujícího roku.

Počet soutěžících, kteří se závodu zúčastní, zůstane pro pořadatele tajemstvím až do jeho zahájení – soboty 27. září 2014  09.00 hod., neboť závodníci se mohou přihlašovat i v den a místě konání závodu. V současné chvíli je přihlášeno již 46 závodníků, takže nás čeká velká pejskařská podívaná.

Tento závod by nemohl být uspořádán bez vydatné pomoci sponzorů, neboť kynologický klub není ziskovou organizací. Jediné příjmy, které plynou do naší pokladny jsou členské příspěvky, které použijeme na údržbu našeho areálu. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem firmám a společnostem, které přispěli k uspořádání tohoto ročníku. Díky nim obdrží nejúspěšnější závodníci ve všech kategoriích hodnotné ceny, poháry a upomínkové předměty a rovněž  něco dobrého pro své miláčky.

 Bude rovněž probíhat i oblíbená soutěž družstev mezi jednotlivými kynologickými kluby. Nejlepší závodník se svým psem v kategorii IPO 3, popř. ZVV 2 pak získá titul absolutní vítěz soutěže „O LIBERECKÝ POHÁR – memoriál Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty“.

 Tak jako předchozí ročníky zveme k návštěvě soutěže i širokou veřejnost. Soutěž začíná v sobotu dne 27. září od  09.00 hod. v areálu klubu, který se nachází v Pavlovicích za Kauflandem, ul. Na Mlýnku 871. Spojení MHD č. 12 – zastávka Kaufland, od ul. Letná bude značeno šipkami, nebo MHD č. 14 – zastávka Polní. Vstupné zdarma.
Bližší informace lze získat na www.kkpavlovice.cz.

                                                                                                                                                   Jiří Kolář
                                                                                                                      předseda kynologického klubu
                                                                                                                            a hlavní pořadatel soutěže

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Osobností prvního československého prezidenta, který se tolikrát nebál jít proti proudu, se dnes ohání kde kdo. Jaký ale ve skutečnosti byl, na to se
Pro všechny, které zajímá a kterým není lhostejný osud lidí, kteří nemají střechu nad hlavou, přinášíme pozvánku na zajímavou akci. formát akce: konference a
V úterý 24. října se bude v Liberci debatovat o dluzích a exekucích. Jak se na to dívají dluhoví poradci, exekutoři, zaměstanavatelé nebo třeba
Zajímá Vás, jak v Českých zemích probíhala kupónová privatizace, fenomén devadesátých let a jeden ze symbolů české restaurace kapitalismu? Kdo neměl možnost shlédnout unikátní