Otevřený dopis Janu Korytáři, městskému zastupiteli a lídru hnutí Změna

Vážený pane Korytáři,
bez sebemenší špetky studu jste mě, pracovnici magistrátu, napadl se svými kolegyněmi ze Změny pro Liberec na posledním zasedání zastupitelstva kvůli bytu, v němž bydlím. Přestože jsem osobou soukromou, neostýchal jste se mne veřejně lustrovat, osočovat, ponižovat, a div ne kriminalizovat. Při tom všem jste zveřejnil mé osobní údaje, které se navíc nahrávají na záznam.

 

Neváhal jste mě napadnout ani v tisku (regionální MfDNES 27. září 2014), kde jste opakoval lži o tom, že bydlím v sociálním bytě, na který při mém Vámi předpokládaném příjmu nemám žádný nárok. Několikrát jste tak veřejně naznačil, že kradu městské prostředky, neboť určitě jde o městem dotované bydlení.

Udivuje mě, že jako dlouholetý zastupitel, bývalý primátor a nyní opětovný kandidát na něj, nevíte, že město nedisponuje žádnou kategorií bytů, kterou by oficiálně nazývalo sociálními byty. Má kromě jiných byty pro příjmově vymezené osoby, kde je skutečně nájem velmi nízký, kolem 25,- Kč/m2. Tento druh bytu já ale neobývám. Ano, bydlím v městském bytě. Ale startovacím! Město mi na nájem (téměř 80,- Kč/m2) rozhodně nepřispívá.

Byt mi byl přidělen před osmi lety, kdy jsem pracovala pro Vás. O nějaké tlačence proto nemůže být ani řeč. Splnila jsem městem předepsaná přísná pravidla, po sečtení bodů jsem obsadila místo v pořadníku a posléze byt získala. Předtím jsem bydlela v domě, který město prodalo jako celek. Nový soukromý majitel nájemníky soudně vystěhoval a já, vdova, se ocitla v bytové nouzi.

Jako zastupitelé Změny jste si na magistrátu vyžádali od úředníků mou nájemní smlouvu. Z ní jste na zastupitelstvu citovali, kde přesně bydlím. Ač jste měl, pane Korytáři, v ruce mou nájemní smlouvu, několikrát jste veřejně lhal o tom, že bydlím v sociálním bytě. Poté, co vám úředníci města odmítli sdělit můj tabulkový plat, jste se „omezil“ alespoň na to, abyste svými řečmi vzbudil dojem, že pobírám nadstandardní mzdu.

Proto se nyní Vás, který jste veřejně lhal a v zájmu Vašeho předvolebního boje porušil zákon o ochraně osobních údajů, ptám, zda budete takto jako možný budoucí primátor lustrovat každého obyvatele Liberce? Ptám se, zda mě někdo nevykrade, když podle Vašich lží mám nadstandardní příjmy. Ptám se, zda mohu spát beze strachu, že mi někdo palicí vytluče dveře mého domova. Pane Korytáři, pokud k něčemu takovému dojde, činím Vás za to odpovědným. Vystavil jste mne šikaně. Na můj pracovní mail tiskové mluvčí již chodí žádosti lidí, abych jim také obstarala sociální byt.

Kvůli předvolebním půtkám jste vážně porušil mé právo na soukromí. Já se přitom jen provinila tím, že jsem jednou z několika stovek zaměstnanců magistrátu.

Zuzana Minstrová, Liberec

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Přinášíme otevřený dopis občana Liberce Františka Pokorného vedoucímu odboru životního prostředí na liberecké radnici Ing. Jaroslavu Rašínovi. Pan Pokorný v něm upozorňuje odbor životního
Vážený pane náměstku, před několika dny jsme Vám, zastupitelům a členům finančního výboru zaslali právní rozbor smluvních vztahů ohledně úrokového zajištění dluhopisu. Náklady na
Vážená paní primátorko, dovolte, abych Vás informoval o záměru vyhlásit v Liberci referendum ve věci privatizace vybraného strategického majetku našeho města. Poté, co Změna
Vážení spoluobčané – příznivci Změny pro Liberec a Změny pro Liberecký kraj. Nebudu tvrdit, že jsem voličem vašich uskupení. Jsem pravicový volič a k