Jednoduchý vzkaz pro pana hejtmana

V rozhovoru pro libereckou Mladou frontu ze dne 11. Srpna se hejtman Libereckého kraje Martin Půta neopomněl opřít i do Krajského protikorupčního pracoviště (KPKP) i jeho mateřské organizace Čmelák – SPP, o.s. Pan hejtman Půta si posteskl, jaká je na našem webu www.nasliberec.cz proti němu i proti jeho Starostům pro Liberecký kraj vedená zlá kampaň. Pokud Martinu Půtovi vadí, že je spojován s korupcí a klientelismem a píše se o tom, dovolujeme si mu navrhnout jednoduché řešení.

Hejtman Martin Půta nemůže KPKP přijít na jméno minimálně od dubna 2014, kdy jsme jako první upozornili na to, že nemluví pravdu, když se po první vlně policejních obvinění v kauze GPO/kostela Máří Magdalény snažil zakrýt a přímo překroutit svou roli v tomto případě. Bylo to KPKP, které jako první ukázalo, že právě Martin Půta prosadil na jednání ROP urychlené vyplacení milionů z fondů EU pro Metrostav v rámci zmíněného kontroverzního projektu.

Když půl rok na to policie obvinila v této z korupce a zneužití pravomoci i samotného Martina Půtu, pokoušel se pomocí spřátelených médií (nejprve s těmi ze Syneru) bagatelizovat své obvinění a převést vinu jinam. Vybraným médiím dokonce poskytoval policejní usnesení (byť to později nepravdivě popíral) s patřičným komentářem i částí policejních odposlechů. Usnesení se ovšem dostalo i do naší redakce a na webu www.nasliberec.cz jsme je zveřejnili v nezkreslené podobě, ze které je jasně vidět, proč policie Martina Půtu obvinila a že k tomu má důvod. Nenávist pana hejtmana ke KPKP dále rostla.

Na klidu mu jistě nepřidal ani rok 2015, kdy jsme upozornili na skutečnost, jak si kontroverzní fotbalový boss Miroslav Pelta nakupuje krajské radní, kteří mu pak mají schvalovat miliony pro jeho sportovní byznys. Nelze nevzpomenout ani na roli pana hejtmana, po jehož zásahu se jeho kolegové dopouštěli trapných názorových kotrmelců, aby jejich lži sám Martin Půta kryl a obhajoval.

KPKP se věnovalo a věnuje i dalším podezřelým případům souvisejícím s krajem, od ředitelských trafik pro stranické kamarády až po klíčové zakázky v hodnotě miliard jako je ta na dopravní obslužnost, kde profituje neméně podezřelá společnost Busline se svými vazbami na většinu politických stran, Starosty pana hejtmana Půty nevyjímaje.

Ale řešení je jednoduché: pokud chce mít pan hejtman klid a nechce, aby se jeho jméno objevovalo ve spojitosti s korupčními kauzami a klientelistickými vazbami, stačí málo. Začít se chovat jinak.

Jaroslav Tauchman

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Nejdříve je třeba zdůraznit, že Základní síť sociálních služeb v Libereckém kraji je třeba upravit a zrekonstruovat. Za celou dobu existence krajů nebyla základní
Vedení statutárního města Jablonec nad Nisou si je vědomé toho, že cena za pozemky u přehrady v lokalitě Tajvan je vysoká. V této výši ji majitel pozemků
Náš Liberec přináší znění dopisu historika umění a architektury Pavla Karouse, kterým se obrací na zastupitele města Liberec ve věci výstavy Socha a město
Vážená redakce „Náš Liberec“, vážení čtenáři, dne 25.5.2021 jste uveřejnili na Vašich stránkách rozhovor s Ing. Miloslavou Pošvářovou. Člověk, který se danou problematikou nezabývá,