Bc. Zuzana Kocumová

1. Jaký je rozpočet kampaně Vaší politické strany v Kč?

2,25 mil. Kč

2. Jaké jsou zdroje financování Vaši kampaně?

Příspěvky od Hnutí Změna, Strany Zelených a příspěvky /půjčky jednotlivých kandidátů a našich příznivců

3. Na co budou převážně prostředky použity?

Reklamní plachty, vlastní volební noviny, brožurky, letáčky, plakáty, polepy autobusů a tramvají včetně letáků uvnitř, lampostery, inzerce v novinách i obecních zpravodajích, reklama na facebooku, osobní náklady

4. Budou zveřejněny na Vašich stránkách sponzoři Vaší kampaně, popřípadě kde jinde?

Příjmy a výdaje celé kampaně je zveřejněn na transparentním účtu 2600281888 / 2010  

5. Vnímáte korupci a klientelismus v Libereckém kraji jako závažný problém, který je nutné řešit?

Ano. Není to již v tak velké míře jako za minulého vedení, ale klientelismus a provázanost vlivných osob zákulisními sítěmi je problém stále aktuální.

6. Je něco, na co byste se chtěli v této oblasti zaměřit, pokud byste byli zvoleni?

Kauza, která je podivnými vazbami přímo propletena, je zakázka na dopravní obslužnost v hodnotě 4 miliard korun. Změny podmínek na poslední chvíli, vyloučení uchazečů s nejnižšími cenami i přes zoufalý odpor odborníků v komisi, to jsou jen nejviditelnější nestandardnosti. Navíc má největší reálný dopad na rozpočet kraje.

V obecné rovině bychom rádi vrátili do hry téma grantů na protikorupční aktivity. 

7. Mají čelní političtí představitelé či manažeři veřejných organizací odstoupit ze svých funkcí, pokud jsou obviněni z úmyslných trestných činů či korupčního jednání?

Vím, že je obecně uznávaná presumpce neviny. Ale jsem přesvědčena, že ke zvýšení politické kultury by významně přispělo, kdyby především u politiků a soudců, kde je etická rovina minimálně stejně důležitá, jako manažerské schopnosti, platila naopak presumpce viny, a to speciálně u obvinění z úmyslných trestních činů – konec konců tak, jak je tomu v jiných vyspělých zemích.

 

 

 

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Odmítl odpovědět
Neodpověděl
Neodpověděl
1. Jaký je rozpočet kampaně Vaší politické strany v Kč? 1.2 – 1.3 mil Kč 2. Jaké jsou zdroje financování Vaši kampaně? Rozpočet ODS a dary 3. Na