Pražské vedení zrušilo libereckou organizaci ANO. Kvůli chování primátora Batthyányho

Andreji Babišovi a pražskému vedení ANO došla trpělivost s libereckým ANOv čele se současným primátorem Tiborem Batthyánym. Poslední kapkou byl Batthyányho podraz na koaliční partnery ze Změny z minulého týdne. Liberecká a frýdlantská organizace ANO byly rozpuštěny a všichni její členové z ANO vyhozeni.

Politický styl libereckého primátora Tibora Batthyányho a lidí kolem něj má nečekané, pro něj velice nepříjemné důsledky. Andrej Babiš a vedení ANO se rozhodlo liberecké ANO rozpustit a zdejší členy ze strany vyházet.

 Důvodem pro zrušení liberecké je podle místopředsedy strany Jaroslava Faltýnka dlouhodobé porušování stranických stanov a poškozování dobrého jména hnutí na veřejnosti. Kvůli těmto skutečnostem přijalo předsednictvo hnutí radikální usnesení, na jehož základě zanikne členství v hnutí všem dosavadním členům těchto dvou místních organizací.

„Jedná se o krajní řešení, které je ale bohužel nevyhnutelné. Už květnu, kdy z místní organizace Liberec chtělo vystoupit osm jejích členů, kteří upozorňovali na opakované nedodržování stanov, nám bylo jasné, že po volbách budeme muset situaci řešit.“, uvedl Jaroslav Faltýnek ke včerejšímu rozhodnutí strany.

Situaci vyostřila i primátorův podraz z minulého týdne, kdy na základě politických dohod s opozicí doslova rozcupoval koaliční smlouvu se změnou pro Liberec a podařilo se mu odvolat náměstkyni Změny Karolínu Hrbkovou. K tomu Jaroslav Faltýnek uvedl: „Vypadalo to, jako by si své buňky zprivatizovali. Noví členové se skoro nenabírali. Informovanost dovnitř hnutí třeba o nedávných změnách na magistrátu byla takřka nulová.“

Samotný, nyní již z ANO vyhozený primátor Tibor Batthyány , neskrýval včera na facebookovém profilu své rozezlení a ze situace obviňoval všechny okolo. Nejvíce jabloneckou poslankyni za ANOP Janu Pastuchovou. „Stačí osm deset důsledných donašečů a čtyřicet lidí letí. Návrh dala Jana Pastuchová. Jani, děkujeme, rádi jsme ti pomohli do parlamentu. Tomáš Kysela, Petr Neuhäuser, Filip Galnor, Jakub Zobín, Libuše Vítová, Martina Teplá, Jiří Dušátko a další tě pozdravují.“, uvedl rozčílený Batthyány.

Subscribe
Upozornit na
91 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody