Primátor Liberce zve na debatu o budoucnosti Ještědu

Liberecký primátor Tibor Batthyány zve občany na veřejnou diskuzi k budoucnosti sportovního areálu na Ještědu. Diskuze proběhne ve středu 15. března v 17.30 na liberecké radnici.

Liberecký primátor Tibor Batthyány pořádá moderovaný diskusní panel “BUDOUCNOST JEŠTĚDU NÁS ZAJÍMÁ“ pro veřejnost a média, který se uskuteční ve středu 15. března od 17.30 hodin v zasedací místnosti č. 11 v budově historické radnice.

Tématem je rozvoj a budoucnost skiareálu Ještěd. Účastníky diskusního panelu budou představitelé vedení města a Igor Rattaj ze společnosti Tatry Mountain Resorts. Společně budou odpovídat na vaše dotazy a přiblíží přítomným možnosti a záměry dalšího rozvoje libereckého skiareálu.

Sportovní areál Ještěd je městskou organizací, která se léta potýká s mnoha problémy. Pravidelně jej trápí nepřízeň počasí, kdy kvůli absenci sněhu v posledních letech vznikají velké finanční ztráty, které pak musí dotovat město.

V minulosti, za vlád ODS, se Sportovní areál Ještěd stal místem, kde se prováděly účelově nevýhodné smlouvy, které pak podle policie a státního zástupci sloužily k vyvádění městského majetku směrem k politikům a jim spřízněným podnikatelům. V této záležitosti stále běží soud a někdejším vrchním představitelům města i organizace hrozí velké tresty.

Pokus o privatizaci již jednou proběhl. Ještědský areál chtěla privatizovat společnost Snowhill, která spravovala podobné areály na českých a moravských horách. Majitel společnosti si v médiích stěžoval, že s ním místo na radnici v kanceláři bývalého primátora Jiřího Kittnera jednali ve vedení Syneru a označil Liberec jako město, které patří na Sicílii. Snowhill do areálu investoval, posléze ale z Ještědu odešel a město muselo převzít jeho závazky za investice, což ještě prohloubilo městský dluh.

Dnes má zájem o dlouhodobý pronájem společnost Tatry Mountain Resorts, kterou vlastní slovenský miliardář Igor Rattaj. Jeho jméno se objevilo na Slovensko například s tamní největší korupční kauzou, kdy vyšlo najevo, jakým způsobem velcí podnikatelé tahají za nitky v pravicové vládě Mikuláše Dzurindy.

 

Samotný primátor Batthyány je dlouhodobě , od opozice i vlastního koaličního partnera, kritizován za styl, jakým vede kampaň za pronájem Ještědu Rattajově firmě. Je mu vyčítáno, že jde o nepřipravenou, „sólo hurá akci“ bez potřebných kvalitních a odpovídajících studií i následné diskuze. Středeční debat má zřejmě tuto chybu napravit.

Subscribe
Upozornit na
24 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.
Investigativní zjištění našeho webu zajímají republiková média již týden. Poslechněte si jeden z nejsledovanějších českých podcastů, 5:59 Lenky Kabrhelové na Seznam Zprávách, který se
Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakékoliv sebereflexe vykládají aktuální korupční jako selhání jednotlivců. Opomíjejí ovšem
STAN/Starostové pro Liberecký kraj, ANO a Piráti vypověděli smlouvu ODS po sérii odhalení, které minulý týden přinesl Náš Liberec a která, dle policie, dokumentují,