Zajímá Vás hlavní architekt nebo aktivity Andreje Babiše?

Dvě zajímavé akce se dnes odehrají v Liberci. Jedna se bude týkat otázky nad úřadem hlavního architekta v Liberci. Druhá se bude podrobně zabývat kontroverzním podnikáním a metodám odstupujícího ministra financí a miliardáře Andreje Babiše, akce je spojená s promítáním filmu Žlutý baron. Na obě akce přinášíme pozvánky.

Hlavní architekt v Liberci, jaká má být jeho role?
 
Stavitel? Kontrolor? Teoretik? Moderátor? Otevření debaty k záměru zavedení funkce hlavního architekta v Liberci. Veřejnosti budou prezentovány různé varianty zakotvení jeho funkce do chodu města a od toho odvislé kompetence a úkoly hlavního architekta. Společně pak budou tyto modely diskutovány i se zástupci odborné veřejnosti, tedy praktikujících architektů a městských architektů z jiných měst.
 
Účast v debatě přislíbili:
 
Karolína Hrbková, náměstkyně primátora Liberce pro životní prostředí, veřejnou zeleň a cestovní ruch; Jindřich Felcman, právník specializující se na územní plánování; Jakub Chuchlík, městský architekt v Mnichově Hradišti; pozváni jsou dále zástupci měst, kde již hlavní architekt praktikuje, a také zástupci České komory architektů.
 
Akce se uskuteční v Knihkupectví a antikvariátu Fryč, Pražská 14, 46001 Liberec, a to v úterý 23. května 2017 v 18:00.
 
 

Žlutý baron

V úterý 23. května proběhne v kině Varšava v Liberci v 19:30 promítání hodinového dokumentárního filmu Selský rozum. Zároveň bude představena kniha Žlutý baron a následovat bude debata s autory. 

Kniha Žlutý baron a film Selský rozum se pokoušejí odpovědět na mnoho otázek týkajících se Andreje Babiše: jakým způsobem řídí své firmy, proč přišel do politiky, jaké má s českou politikou další plány, co to znamená „řídit stát jako firmu“, a mnoho dalších. Ať už s Andrejem Babišem lidé sympatizují či jsou spíše proti němu, otázky, které autoři pokládají, a odpovědi, se kterými přicházejí, jsou velmi podstatné – o to více v této době, kdy se blíží parlamentní volby.

Proto bych velice ráda vás, členy i podporovatele hnutí Změna, vaše rodiny i přátele pozvala na toto promítání a následnou debatu s autory (vstupné dobrovolné). Pokud by se debaty mohl zúčastnit některý z vašich zastupitelů, velmi bychom si toho vážili.

 

Kdy: úterý 23. května 2017 v 19:30

Kde: kino Varšava, Frýdlantská ulice, Liberec

Subscribe
Upozornit na
4 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Osobností prvního československého prezidenta, který se tolikrát nebál jít proti proudu, se dnes ohání kde kdo. Jaký ale ve skutečnosti byl, na to se
Pro všechny, které zajímá a kterým není lhostejný osud lidí, kteří nemají střechu nad hlavou, přinášíme pozvánku na zajímavou akci. formát akce: konference a
V úterý 24. října se bude v Liberci debatovat o dluzích a exekucích. Jak se na to dívají dluhoví poradci, exekutoři, zaměstanavatelé nebo třeba
Zajímá Vás, jak v Českých zemích probíhala kupónová privatizace, fenomén devadesátých let a jeden ze symbolů české restaurace kapitalismu? Kdo neměl možnost shlédnout unikátní