Liberec: čas dluhů a exekucí

V úterý 24. října se bude v Liberci debatovat o dluzích a exekucích. Jak se na to dívají dluhoví poradci, exekutoři, zaměstanavatelé nebo třeba novináři? A jak liberecká veřejnost? Přijďte se také podělit o váš názor či zkušenost.

První diskuzní debata tohoto formátu, kterou pořádá Agentura pro sociální začleňování v úterý 24. října 2017 od 17:30 v kulturním prostoru Kino Varšava v Liberci, otevře s libereckou veřejností téma dluhů a exekucí. Připravený podvečerní a večerní program pro obyvatele Liberce i okolních obcí a měst je vyústěním snahy předat dál informace široké veřejnosti o doposud částečně tabuizovaném tématu.

Žijeme v době dluhů a exekucí. Dluhy dnes často bývají chápány jako společenská norma, zatímco jejich nesplácení jako společenské selhání. Dluhy se týkají každého z nás, zároveň každý z nás známe někoho, koho dluhy přivedly do exekuce. Od exekuce nás může dělit krůček. Koho se týká? A jak z toho ven?

Nejen o tom budou spolu s vámi 24. října od 17:30 diskutovat v libereckém Kino Varšava čtyři lidé, kteří zastupují různé zkušenosti a pohledy: SAŠA UHLOVÁ, novinářka (A2larm), která strávila půl roku v nejhůře placených profesích, BARBARA HALÍŘOVÁ, dluhová poradkyně (Úřad vlády ČR), PETR POLANSKÝ, soudní exekutor (Exekutorský úřad Liberec) a JAROSLAV HRABÁK, jablonecký zaměstnavatel (Goja s. r. o.).

Přijďte se jich zeptat na vše, co vás kolem dluhů a exekucí zajímá i štve, nebo se podělit o vlastní zkušenosti.

Debatu moderuje LUKÁŠ HOUDEK, koordinátor vládní kampaně HateFree Culture.

Otevřená debata se koná v úterý 24. října 2017 od 17:30 v kulturních prostorách Kino Varšava. Vstup na akci je zdarma. Více informací o události najdete na našem facebookovém profilu.

Další informace podá:

Radek Hábl, odborník na dluhovou problematiku a autor projektu Mapa exekucí, habl.radek@vlada.cz, 602 427 814

Lucie Nemešová, PR Agentury pro sociální začleňování, nemesova.lucie@vlada.cz, 725 048 335

Zdroje o dluhové problematice:

Zajímavý pro vás může být odkaz na projekt Mapa exekucí (www.mapaexekuci.cz), kde najdete data o míře zadlužení a předlužení v ČR, včetně libereckého regionu, okresu i samotného města. Ke stažení je zde také kvalitativní výzkum s názvem „Jak zůstat člověk v síti dluhů“, který představuje příběhy lidí v dluhové pasti. Na webu mapy exekucí jsou také dostupné kontakty na dluhové poradny po celé ČR.

Subscribe
Upozornit na
10 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Osobností prvního československého prezidenta, který se tolikrát nebál jít proti proudu, se dnes ohání kde kdo. Jaký ale ve skutečnosti byl, na to se
Pro všechny, které zajímá a kterým není lhostejný osud lidí, kteří nemají střechu nad hlavou, přinášíme pozvánku na zajímavou akci. formát akce: konference a
Zajímá Vás, jak v Českých zemích probíhala kupónová privatizace, fenomén devadesátých let a jeden ze symbolů české restaurace kapitalismu? Kdo neměl možnost shlédnout unikátní
Zajímají Vás otázky ohledně možného zneužívání fondů Evropské unie? Zvyšují střety zájmů riziko podvodů? Pokud ano, máte jedinečnou příležitost zúčastnit se semináře, který pořádá