Primátor Batthyány má v centru obří předvolební reklamu na černo

Jde o jeden z největších politických předvolebních poutačů ve městě. Přímo naproti hlavní budově pošty, kousek od radnice na Sokolské ulici má obří plachtu se svou podobiznou primátor Tibor Batthyány. Na černo.

Obří plachty, na které je obličej primátora Tibora Battháynho (zvolen a vyloučen z ANO) si musel všimnout snad každý návštěvník města. Visí na bývalé budově patřící Technické univerzitě Liberec, naproti hlavní budově České pošty, přímo naproti divadlu a knihovně.

Na plachtě o rozměru několik desítek metrů čtverečních je tvář Tibora Batthyányho, který voličům slibuje opravu bazénu a vyzývá je k podpoře Hnutí Pro 2016, za které kandiduje poté, co byl vyhozen ve stejném roce z Hnutí ANO, za které se dostal v roce 2014 na libereckou radnici.

Jenomže tato obří plachta, stejně jako budova za ní, je v památkové zóně a podléhá řadě regulí a zákonných povinností. A s těmi se podle památkářů nikdo neobtěžoval a plachta s Batthyánym tedy visí na černo. Památkáři sami již podali na příslušné orgány radnice podnět k prošetření.

„Velkoplošné reklamní plachty jsou krajně nevhodným zařízením v plošně chráněných územích. Ačkoliv se jedná o dočasnou volební plachtu, je smutné, že první zástupce města si ji nechá osadit na černo, bez povolení, které v tomto případě musí mít.“, uvedl na dotaz Jaroslav Zeman z Národního památkového ústavu, který je garantem tohoto území.

Primátor Tibor Batthyány na dotaz související s na černo osazenou obří politickou reklamou v centru města neodpověděl.

Budova nyní patří soukromé firmě. Část zastupitelů ji chtěla získat od univerzity do majetku města, ale například právě primátor Batthyány byl proti a budova se nakonec dostala do soukromých rukou.

Subscribe
Upozornit na
63 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Politické vedení města Liberce je v krizi kvůli rozsáhlé policejní akci, která vypovídá o nebývalé korupci na zdejším magistrátu. Primátor dnes představil kroky, kterými
Mohutná korupční aféra, která ukazuje nebývalé klientelistické prostředí na liberecké radnici, má přesah i na Liberecký kraj. Jak zjistil jako první Náš Liberec, policie
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.
Investigativní zjištění našeho webu zajímají republiková média již týden. Poslechněte si jeden z nejsledovanějších českých podcastů, 5:59 Lenky Kabrhelové na Seznam Zprávách, který se