Lesní koupaliště je plné vody, navzdory „odborníkům“

Oblíbené Lesní koupaliště, které nechala po letech devastace a nezájmu ze strany radnice, rekonstruovat předchozí koalice je plné vody. Přitom se na podzim stalo při volbách politikem, když kvůli katastrofálnímu suchu voda chyběla.

Stačilo jen pár deštivých před letošními Vánoci a Lesní koupaliště je opět po okraj plné vody. Voda mu scházela v létě a na podzim, kdy se stalo terčem politické kampaně odpůrců Změny pro Liberec, která jeho rekonstrukci přes odpor tehdejšího koaličního partnera z exANO a Starostů pro Liberecký kraj, prosadila.

Mezi politiky i v diskusích na internetu, zejména na zpravodajském serveru společnosti S group holding/ Syner, který dlouhodobě a nepokrytě podporuje ODS A Starosty pro Liberecký kraj, se v době před volbami objevila spousta náhle se vyrojených „odborníků“, kteří ukazovali, jak je Lesní koupaliště „děravé“ a špatně udělané.

Chtěným „důkazem“ jim bylo, že v Lesním koupališti chyběla v létě voda, což bylo zapříčiněno nevídaným a katastrofálním suchem, které postihlo nejen Liberec a Českou republiku, ale i celou Evropu. Do května přitom v koupališti voda byla úplně normálně a nikam se nevsakovala, byť nebylo nijak  deštivé jaro.

Ze sucha a nedostatku vody se před volbami prostě stalo obří politikum, které často sahalo až ke krajnostem a trapnostem, kdy například náměstek Ivan Langr, který byl v minulém volebním období zvolen za Změnu, ale nechal se nakoupit konkurenčními Starosty pro Liberecký kraj za slib pokračování ve funkci, obviňoval svého kolegu Jana Korytáře ze Změny, který rekonstrukci Lesního koupaliště prosadil, z hromadného vraždění žab.

Korytářovi naopak u veřejnosti (i díky soustředěné kampani tehdejší opozici a například právě médií Syneru)  nepomohlo, že vodu nechával na koupaliště dovážet, byť je to u jiných koupacích zařízení, běžná praxe, ale v době sucha to na mnohé nepůsobilo pozitivně.

V Liberci začalo zhruba pět dní před Vánoci vydatně pršet a voda je v Lesním koupališti zpět. Stejně jako v nádržích před ním, které ho plní a které byly do začátku zimy prakticky bez vody. Snímky, které to dokládají, byly pořízeny na Boží hod Vánoční, tedy 25. prosince v pondělí poté, co ve středu předtím začalo pršet. O tom, jak koupaliště standardně svou funkci, se ostatně může přesvědčit jeho každý návštěvníka sám.

Subscribe
Upozornit na
28 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Možná nejambicióznější projekt Libereckého kraje za posledních deset není v dobré kondici. Kolem plánů na vybudování obří fotovoltaické elektrárny v Ralsku krouží lobbisté i
Politické vedení města Liberce je v krizi kvůli rozsáhlé policejní akci, která vypovídá o nebývalé korupci na zdejším magistrátu. Primátor dnes představil kroky, kterými
Mohutná korupční aféra, která ukazuje nebývalé klientelistické prostředí na liberecké radnici, má přesah i na Liberecký kraj. Jak zjistil jako první Náš Liberec, policie
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.