V Liberci před radnicí se opět demonstrovalo proti Babišovi

Na náměstí před libereckou radnicí se opět sešlo zhruba 400 lidí, aby znovu demonstrovali proti vládě premiéra Andreje Babiše. Akci doplnil hudební program a vystoupili zde i bývalí kontroverzní političtí činitelé. Demonstrace se odehrávaly i v dalších městech.

Demonstraci uspořádaly iniciativy Milion chvilek pro demokracii a Společně udržme demokracii, v Liberci personálně spojené s místními Starosty pro Liberecký kraj a TOP 09. Jako řečníci měla vystoupit i bývalá náměstkyně primátora Jiřího Kittnera Dagmar Helšusová, která v posledních dvou letech na sebe upozornila tažením proti místnímu alternativnímu klubu Azyl.

Demonstranti vyjadřovali svou nevoli s tím, že premiér Babiš je obviněn policií v kauze Čapí hnízdo, ale nadále zůstává ve funkci a své obvinění bez důkazů označuje za dehonestační a politickou kampaň. Protestující také nesouhlasí s jmenováním Marie Benešové do funkce ministryně spravedlnosti, kdy se obávají, že bude premiéra krýt.

 K vidění byly transparenty jako „Babiši, táhni“, „Demisi“, „Benešová Marie – mé zločiny zakryje“ a podobné, stejně jako při dalších demonstracích. Včera se ale podobné akce konaly i v menších městech kraje, jako například v Jablonci nad Nisou.

Demonstrace jen tak končit nebudou, organizátoři slíbili další vypravení dalších autobusů do Prahy na podobnou centrální demonstraci jako v minulém týdnu.

Subscribe
Upozornit na
46 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.
Investigativní zjištění našeho webu zajímají republiková média již týden. Poslechněte si jeden z nejsledovanějších českých podcastů, 5:59 Lenky Kabrhelové na Seznam Zprávách, který se
Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakékoliv sebereflexe vykládají aktuální korupční jako selhání jednotlivců. Opomíjejí ovšem
STAN/Starostové pro Liberecký kraj, ANO a Piráti vypověděli smlouvu ODS po sérii odhalení, které minulý týden přinesl Náš Liberec a která, dle policie, dokumentují,