„Na každou svini se vaří voda!“ V Liberci se opět demonstrovalo proti Babišovi

Znatelně menší počet příznivců než v minulých měsících přilákala včerejší demonstrace iniciativy Milion chvilek pro demokracii v Liberci. Na demonstraci zamířené proti premiéru Andreji Babišovi demonstrovala v Liberci zhruba stovka lidí.

Zatímco na přelomu jara a léta i v Liberci přišla kvůli Andreji Babišovi demonstrovat zhruba tisícovka lidí, včerejší demonstrace byla zhruba desetinová. Akce byla svolána pod heslem „Konec vlády jedné straky“ na liberecké nádraží, odkud se průvod zhruba stovky lidí vydal do libereckého centra. Svou manifestaci zakončil před kostelem sv. Antonína.

Na demonstraci byly vidět transparenty jako „Na každou svini se vaří voda“, „Babiše do koše“, „Chybí mi Havel“, „Nejsme děti“ a podobně. Velká část demonstrujících se opět svým projevem odvolávala na Sametovou revoluci před 30 lety. Akci podpořili v hojném počtu i studenti libereckých gymnázií, kteří šli v čele průvodu s transparentem „Studenty neumlčíte“.

Protestní akce byla svolána aktivitou Milion Chvilek pro demokracii do krajských města, s výjimkou Prahy. Tam se odehrála v úterý hlavní demonstrace na Václavském náměstí, kam přišlo podle policejních odhadů až 15 tisíc lidí.

V Liberci největší demonstrace probíhaly v květnu a červnu. I zde je místní Milion chvilek pro demokracii je personálně propojen s politiky z parlamentních opozičních stran zejména TOP 09 a Starostů pro Liberecký kraj. V minulých měsících protesty proti policií obviněnému Andreji Babišovi a za slušnost v politice v Liberci podpořili například politici z místní ODS, primátor Jaroslav Zámečník ze Starostů pro Liberecký kraj nebo jeho stranický kolega, z korupce obžalovaný hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Subscribe
Upozornit na
91 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.
Investigativní zjištění našeho webu zajímají republiková média již týden. Poslechněte si jeden z nejsledovanějších českých podcastů, 5:59 Lenky Kabrhelové na Seznam Zprávách, který se
Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakékoliv sebereflexe vykládají aktuální korupční jako selhání jednotlivců. Opomíjejí ovšem
STAN/Starostové pro Liberecký kraj, ANO a Piráti vypověděli smlouvu ODS po sérii odhalení, které minulý týden přinesl Náš Liberec a která, dle policie, dokumentují,