Liberec a Vesec mají Starosti. Kvůli Starostům

Nálepky LiberecMaStarosti byly u nás před volbami skoro všude, i na obecním majetku. Tahle je od rybníka Tajch u nás ve Vesci a vždycky, když ji vidím, mám na své kolegy ze Starostů v zastupitelstvu docela zlost. Štve mne jejich drzost tvářit se, jak všechno vyřeší, a pak se na to vykašlat, ne jen to, že po sobě ani neuklidili. Proč?

Protože co se týče naší čtvrti, tak na zastupitelstvu akorát boří to, co už bylo hotovo.

Před pěti lety tahle hráz po letech ne-péče Povodí Labe malém praskla. Udělala se provizorní oprava a chvíli to vypadalo dobře. Podařilo se mi přesvědčit zastupitele a postupně jsme zcelili pozemky do městského vlastnictví. Chyběl poslední krok, dostat do majetku samotnou hráz, aby se s rybníkem a okolím mohlo něco udělat.

Jenže v min volebním období právě SLK s kamarády z tehdejšího ANO tyhle snahy zabily a na zastupitelstvu se nenašla většina pro dokončení výkupu.

Prý město má ušetřit peníze na opravu okolí a rybník má vyřešit Povodí Labe. Jenže tohle je pitomost – okolí rybníka nejde řešit před tím, než se ten rybník odbahní, protože to bahno bude muset někde chvíli být, bude se muset odvézt a akorát se všechno upravené zničí. Přesto tenhle nesmysl s opravou okolí opakuje primátor a další pořád dokola.

Takže SLK po volbách začali připravovat převedení pozemků na Povodí Labe. Do záměru jsem prosadil alespoň kompromis, že když Povodí s rekonstrukcí nezačne do roku 2022, pozemky s hrázi přejdou zpět pod město, to aby další vedení města nepřišlo o šanci rybník řešit.

No a minulý týden  zastupitelstvo odsouhlasilo, že Povodí Labe dostává čas až do roku 2025. Do té doby prý bude řešit přehradu a my tady u nás máme zase ostrouhat.

Kdyby SLK v Liberci měli rozum, tak už je nejspíš rekonstrukce v plném proudu. Takhle díky nim nebude nic ani deset let po havárii hráze. Pokud před dalšími volbami slavně upraví louku u rybníka, bude to k ničemu, protože pak při rekonstrukci rybníka se všechno zase zničí. Přesto se ti, co tyhle modré nálepky lepili, tváří, jak vychází vstříc a že podmínku o převodu rybníka zpět na město pořád mají.

Na jejich místě bych se styděl. Jo a v zastupitelstvu se fakt snažím domlouvat, nevnášet do jednání zbytečně moc emocí, ale někdy je to teda těžký.

Jaromír Baxa, zastupitel za LOL – Liberec otevřený lidem

Subscribe
Upozornit na
19 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nechci na Ještědu nové sjezdovky, kvůli kterým by padlo 7× víc lesa než na Novou skalku. Tohle kácení ale bezohledně prosazuje provozovatel areálu, společnost
Náměstek Jiří Šolc (ANO) a primátor Zámečník (Starostové) v aktuální zprávě straší obyvatele Liberce černými scénáři kvůli zdražujícím se cenám energie. Vedení města odhaduje,
Na tiskové konferenci libereckých radních dne 17. 8. zazněly informace o několika nových plánech a záměrech. Jelikož se toto volební období chýlí ke konci,
Opozice zvedla staronové téma vlastní městské developersko/inženýrské společnosti a tak se tedy sluší na toto výsostně politické téma reagovat a vést polemiku. Myslím si,