Tažení koronaviru Libereckým krajem snad slábne. Od soboty žádný nový nakažený

Vypadá to na dobré zprávy. Od sobotního večera nebyl v Libereckém kraji zaznamenán žádný případ dalšího nakažení novým typem koronaviru, který způsobuje onemocnění covid-19.

Podle oficiálních informací z ministerstva zdravotnictví je aktuálně v Libereckém kraji nakaženo 193 lidí, ráno ještě uvádělo ministerstvo 194 případů. V kraji se uzdravilo zatím 103 lidí. Dosud čtyři lidé komplikacím v souvislosti s novým koronavirem zemřeli, ve všech případech šlo o seniory. Tři muži a jedna žena měli i jiné vážné zdravotní obtíže. Uvedla to ČTK.

Na 100.000 obyvatel připadá v Libereckém kraji bezmála 44 zjištěných případů. Za epidemický práh hygienici při akutních respiračních onemocněních považují 1600 až 1800 pacientů na 100.000 obyvatel. Podle informací z krajské hygienické stanice už v kraji otestovali 5398 lidí, v karanténě nařízené hygieniky jich je aktuálně 198, dalším karanténu nařídili praktičtí lékaři. Jde ale o údaje z nedělního večera.

Česká republika zvládá pandemii, přes prvotní obtíže, poměrně dobře. V zemi je evidováno 7431 nakažených lidí. Komplikacím spojeným s touto nákazou zatím v zemi podlehlo 222 lidí, vyléčilo se ale už 2826 nemocných. Nejvíce potvrzených případů je v Praze, nejméně v Jihočeském kraji. V Libereckém kraji odhalily testy nejvíc nemocných na Jablonecku, nejlépe je na tom Českolipsko.

 

Subscribe
Upozornit na
9 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Možná nejambicióznější projekt Libereckého kraje za posledních deset není v dobré kondici. Kolem plánů na vybudování obří fotovoltaické elektrárny v Ralsku krouží lobbisté i
Politické vedení města Liberce je v krizi kvůli rozsáhlé policejní akci, která vypovídá o nebývalé korupci na zdejším magistrátu. Primátor dnes představil kroky, kterými
Mohutná korupční aféra, která ukazuje nebývalé klientelistické prostředí na liberecké radnici, má přesah i na Liberecký kraj. Jak zjistil jako první Náš Liberec, policie
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.