Jak jsme otočili hlavou primátora

Na radnici dorazil podnět. Občané Krásné Studánky chtějí radar, protože se u nich na dodržování rychlosti na státní silnici tak nějak kašle, nejsou chodníky a město situaci neřeší.

Radniční úředníci vyprodukovali neuvěřitelně pitomou odpověď, kde lidem vzkázali asi tak milion důvodů, proč tam radar nejde. Vybírat pokuty je prý složité, nejsou lidi. Radar je prý drahý, jiné obce to sice dělají, ale u nás by to stejně nešlo, a vůbec, za tři roky bude chodník, tak co chcete.

Tahle odpověď úplně v klidu prošla přes náměstka Jiřího Šolce, přes primátora Jaroslava Zámečníka, schválená byla i na radě města.

Nakonec jsme ji dostali ke schválení na zastupitelstvo. Trochu jsme brblali, přišel i pán z Krásné Studánky, co petici organizoval, no nakonec se podařilo tuhle pitomou odpověď neschválit.

No a pak se začaly dít věci.

Primátor Zámečník se najednou pasoval do hrdiny, co za celou věc přece od začátku bojuje. Kdo s hrůzou zjišťuje o jak závažný problém jde. Kdo volá městskou policii a organizuje kontrolní měření. Nakonec dokonce slib, že radar samozřejmě bude. Tiskové zprávy, posty na facebooku, primátor hrdina.

Jako dobrý no. Podařilo se nám být tím krkem, který otočil hlavou. A ve Studánce se třeba i toho radaru dočkají.

Jen mne prosím štípněte, kdybych někdy dělal něco podobného a nenapsal ani slovo o tom, že jsem změnil názor a že kolegové z opozice měli pravdu. Ona ta slova uznání směrem k politickým protivníkům obvykle pomáhají politické kultuře, a nerad bych na ně zapomínal.

Pro všechny z celého příběhu navíc plyne ponaučení, že stojí za to se zorganizovat a tlačit na zastupitelstvo. Jen tak je Váš problém vidět a jen tak máte šanci. Rád Vám v tom pomůžu (koho by zajímalo projednávání daného bodu na zastupitelstvu, může se pokochat zde: https://youtu.be/Xo_lYw8LDTI?t=9522 ).

Jaromír Baxa, městský zastupitel za LOL – Liberec otevřený lidem

Subscribe
Upozornit na
8 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nechci na Ještědu nové sjezdovky, kvůli kterým by padlo 7× víc lesa než na Novou skalku. Tohle kácení ale bezohledně prosazuje provozovatel areálu, společnost
Náměstek Jiří Šolc (ANO) a primátor Zámečník (Starostové) v aktuální zprávě straší obyvatele Liberce černými scénáři kvůli zdražujícím se cenám energie. Vedení města odhaduje,
Na tiskové konferenci libereckých radních dne 17. 8. zazněly informace o několika nových plánech a záměrech. Jelikož se toto volební období chýlí ke konci,
Opozice zvedla staronové téma vlastní městské developersko/inženýrské společnosti a tak se tedy sluší na toto výsostně politické téma reagovat a vést polemiku. Myslím si,