Překvapivý vývoj: zastupitelka Balašová nebude manažerkou pro bazén

Neočekávaný vývoj má případ nově zřízeného místa manažera Sportovního areálu Liberec (SAL). Náš Liberec poslední půl rok informoval o podivnostech, které výběrové řízení provázejí i o tom, že podle kuloárních informací měla mít funkce ušita na míru pro zastupitelku ANO Renatu Balašovou. Ta post manažerky nakonec, po podivně dlouhém výběrovém řízení, získala. Nakonec se ale rozhodla funkci nepřijmout.

Vedení Liberce vydalo začátkem letošního roku poněkud skrytý inzerát, kde nabízelo lukrativní a také velmi dobře placený post manažera Sportovního areálu Liberec, s.r.o. To je společnost, kterou vlastní město a skrze kterou provozuje liberecký Sport park s arénou, kterou ovšem podle koncesní smlouvy provozuje firma ze stáje Syner Group, Sport Facility management Liberec (SFM).

Nové místo manažera mělo být na liberecké poměry velice dobře placené. Podle inzerátu měl získávat nový „Manažer správy sportovních zařízení“ základní plat ve výši 50 až 60 tisíc korun a ke své ředitelské pozici nemusel mít ani vysokoškolské vzdělání. Inzerát byl vypsán velice rychle v lednu, případný vítěz měl nastoupit už od února.

Jenomže nakonec dopadlo všechno jinak. Výběrové řízení, které mělo trvat jen pár dní v lednu, se ale protáhlo na více jak 3 měsíce a jeho průběh provázela řada podivností. Podle mluvčí liberecké radnice Jany Kodymové se do něj přihlásilo deset uchazečů. Proběhla dvě kola, ale nikdo nebyl vybrán. Podivným způsobem se také zacházelo s uchazeči, kteří si stěžovali, že se jim nikdo dlouhé měsíce ani neozval a oni tak nevěděli, na čem jsou.

Výsledek byl nakonec rovněž překvapivý. Nakonec nikdo vybrán nebyl a výběrové řízení bylo zrušeno. Rada města se rozhodla místo manažera společnosti SAL jmenovat bez výběrového řízení jejího nového jednatele. A tím se měla stát právě zastupitelka ANO Renata Balašová. Ta měla mít na starosti zejména plánovanou rekonstrukci bazénu a jeho následný provoz a fungoval jako jednatelka nově zřízené společnosti pro městský bazén, která by byla dceřinkou SAL.

„Myslím, že bylo asi osm nebo devět zájemců a do druhého kola byli vybráni tři zájemci. Aspoň za mě měla největší přehled právě paní Renata Balašová,“ řekl na dubnovém zastupitelstvu primátor Jaroslav Zámečník. „Nakonec jsme v radě města, v souvislosti s výpovědí bazénu, jsme hledali způsob převzetí bazénu a vybrali jsme variantu, že společnost SAL vytvoří dceřinou společnost a pověřili jsme paní Balašovou, aby se ujala funkce jednatele,“ doplnil primátor.

Jenomže tím série podivností kolem nově zřízeného místa manažera SAL nekončí. Balášová se po několikaměsíčním výběrovém řízení a de facto pár dní poté, co byla jmenována do funkce, sama rozhodla funkci nakonec nepřijmout.

Pro Náš Liberec toto překvapivé rozhodnutí komentovala slovy: „Zúčastnila jsem se dvoukolového výběrového řízení na manažera SAL, vypracovala jsem dvě komplexní strategie, jak řešit v budoucnosti provozování městských sportovišť v Liberci s důrazem na Sportpark a bazén,“ uvedla Renata Balašová.

„S těmito koncepcemi jsem byla vyhodnocena jako nejúspěšnější uchazeč. Situace se poté vyvíjela jak na radnici, tak v mém životě. Problém s provozováním se ze Sportparku přesunul do bazénu.  A i když si nabídky na pozici  jednatelky v zamýšlené nové městské společnosti na provoz bazénu velmi vážím, rozhodla jsem se, že z osobních a pracovních důvodů nepřijmu tuto nabídku. Zároveň jsem ujistila vedení města, že i nadále jsem částečně schopna v roli poradce pomoci s řešením správy sportovišť v Liberci.,“ vysvětlila pro náš web zastupitelka za ANO.

V návazné otázce, zda její rozhodnutí nesouvisí s tím, že jednatelem nově zakládané společnosti BAZÉN LIBEREC, s.r.o, která má mít pod sebou provoz městského bazénu, byl nově jmenován náměstek pro školství, kulturu a sport Ivan Langr ze Starostů pro Liberecký kraj, odpověděla: „Ne, vůbec.“

Subscribe
Upozornit na
11 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody