Setkali jste se s korupcí nebo arogancí veřejné správy? Obraťte se na nás!

Možná patříte k těm vzácným lidem, kteří věří, že krást se nemá, a když nějaký pokus o korupci zaznamenali, nechtějí o něm mlčet. Za kým ale jít? Máme pro Vás řešení: Institut pro udržitelný rozvoj (IPUR) je připraven Vám pomoci.

Korupce je závažným celospolečenským problémem, který zasahuje a ovlivňuje všechny vrstvy společenského života. Boj proti ní často závisí na prvním odvážném kroku těch, kteří se s korupcí setkali, a bohužel šance na vyřešení korupčních případů nezřídka končí právě v tomto momentě. Tedy tak, že onen první krok není učiněn.

Pokud jste se setkali s korupčním jednáním nebo třeba „jen“ s netransparentním jednáním státní správy či samosprávy a nevíte, , kam se v podobném případě obrátit nebo nemáte důvěru v oficiální místa, jsme tu pro vás.  Protikorupční činností se zabýváme déle než 15 let a máme zkušený tým lidí, kteří ví, jak vám pomoci. Je jasné, že vše musí proběhnout diskrétně, aby vás odvaha zbytečně neohrozila. Pro první kontakt můžete zvolit e-mail info@ipur.cz a detaily probrat až na osobní schůzce.

 

Pomůžeme Vám zorientovat se v problému, zda se jedná o korupci, zda je případ vhodné nahlásit a kam.

Zajistíme Vám informační i právní pomoc.

Pomůžeme Vám sehnat zbylé a potřebné informace k případu.

Zajistíme bezpečnou anonymitu vás i vašich blízkých.

Pomůžeme Vám v komunikaci s veřejnou správou, například při snaze domoci se dat a informací.

Vaše podněty zanalyzujeme a zpracujeme. Budeme vás o všem informovat.

Můžeme váš problém medializovat. Postaráme se o to, aby nezapadnul.

 

V IPUR máte silného a zkušeného partnera, ročně se na nás obrátí řádově desítky lidí s podněty a žádostí o pomoc. Nebojte se být jedním z nich.

Jiří Římánek, ředitel IPUR, k tomu říká: „Poradenství nabízíme běžným občanům, kteří jsou vystaveni korupčnímu jednání na úřadech, ale také podnikatelům, kteří se setkávají se sofistikovanější formou korupce, která po nich může být vyžadována například při jejich snaze čestně získat veřejnou zakázku. Rovněž zaměstnanci státní správy a samosprávy mohou být ve svém zaměstnání vystaveni korupčnímu tlaku, který nechtějí akceptovat.“

Poradenství je realizováno za finanční podpory Ministerstva spravedlnosti ČR v rámci dotačního titulu „Prevence korupčního jednání“ a Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska.

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Politické vedení města Liberce je v krizi kvůli rozsáhlé policejní akci, která vypovídá o nebývalé korupci na zdejším magistrátu. Primátor dnes představil kroky, kterými
Mohutná korupční aféra, která ukazuje nebývalé klientelistické prostředí na liberecké radnici, má přesah i na Liberecký kraj. Jak zjistil jako první Náš Liberec, policie
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.
Investigativní zjištění našeho webu zajímají republiková média již týden. Poslechněte si jeden z nejsledovanějších českých podcastů, 5:59 Lenky Kabrhelové na Seznam Zprávách, který se