Jaká bude nová „Horská“? Město zajímají Vaše podněty a vize

Horská ulice je jednou z nejznámějších v celém městě. Jde nejen o známou spojku do Jizerských hor a Lidových sadů, ale v poslední době zde probíhá i horečná stavební činnost, se kterou ne vždy všichni souhlasí. Kancelář architektury města proto připravila setkání s občany, aby se skrze něj radnice dověděla jejich názor na oblíbenou, ale někdy i problematickou lokalitu.

Aktuální diskuse s občany se proto bude týkat především místa, které na ni navazuje, a jehož rozvoj chce město ve spolupráci s místními obyvateli změnit v atraktivnější plochu. Jde o místo vyznačené na přiložené mapce červeným ohraničením:

Součástí debaty bude i představení plánů, jak daná lokalita do budoucna poroste a co to pro zmíněné území bude znamenat. V rámci diskuse mohou lidé navrhovat i vlastní podněty, které se později můžou stát součástí budoucí urbanistické soutěže.

Zajímá nás, v jaké podobě se má toto místo stát součástí celé rostoucí čtvrti, která tu postupně vzniká a bude se dále rozvíjet. Chceme slyšet i názory přímo od občanů města a zjistit od nich, co jim v této čtvrti chybí. A současně od nich získat i případné podněty a připomínky pro chystané zadání urbanistické soutěže,“ říká náměstkyně primátora pro strategický rozvoj a dotace Radka Loučková Kotasová.

Během setkání budou účastníkům představeny plány, jak celá lokalita Horská poroste a co jednotlivé změny mohou pro území v městské části Ruprechtic znamenat.

„Současně veřejnosti ukážeme záměr, jak by podle našeho návrhu měla budoucí urbanistická soutěž vypadat. Do ní chceme zapracovat právě i podněty lidí, kteří tu žijí, nebo se o tuto lokalitu zajímají. Každý, kdo přijde, tak bude mít příležitost do jisté míry ovlivnit, jak bude Horská vypadat,“ upozorňuje vedoucí Kanceláře architektury města Liberec Jiří Janďourek.

Setkání se uskuteční v pondělí 1. listopadu 2021 od 17 hodin v jídelně ZŠ Lesní (Lesní 575/12).

Program:

  • 17:00 úvod setkání s občany
  • 17:15 představení záměru urbanistické soutěže „Horská“
  • 17:45 participace nad zadáním soutěže
  • 18:15 diskuze
Subscribe
Upozornit na
10 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.
Investigativní zjištění našeho webu zajímají republiková média již týden. Poslechněte si jeden z nejsledovanějších českých podcastů, 5:59 Lenky Kabrhelové na Seznam Zprávách, který se
Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakékoliv sebereflexe vykládají aktuální korupční jako selhání jednotlivců. Opomíjejí ovšem
STAN/Starostové pro Liberecký kraj, ANO a Piráti vypověděli smlouvu ODS po sérii odhalení, které minulý týden přinesl Náš Liberec a která, dle policie, dokumentují,