Nové sociální byty v ulici Na Žižkově

Vedení města navazuje na své předchůdce a realizuje výstavbu dalších sociálních bytů. Liberec měl v 90. letech obrovský bytový fond, kterého se však během vlád ODS zbavil. Dnes chce, podle strategie z roku 2017, mít alespoň 2 tisíce vlastních bytů.

Rada města Liberce projednala 2. listopadu výsledky zadávacího řízení na stavební práce „Sociální bydlení města Liberce – Na Žižkově“. Tři městské bytové domy se 49 (25 +12 +12) sociálními byty v ulici Na Žižkově postaví První podještědská stavební spol. s r.o. za cenu 121 993 000 Kč bez DPH (140 291 950 Kč včetně DPH).

Vzniknou v prostorách bývalé ZŠ v Rochlicích, která kdysi sloužila jako radnice původně samostatné obce, a v prostorách již zaniklé soukromé hotelové školy Hergessell, která na ni navazovala.

„Podél této ulice vznikne objekt se čtyřmi samostatnými vchody a celkem 49 novými sociálními byty.  Veřejná zakázka byla zadávána v otevřeném nadlimitním řízení s předpokládanou hodnotou 120 000 000 Kč bez DPH, uvedená cena je maximální a nejvýše přípustná,“ říká náměstkyně pro strategický rozvoj a dotace Radka Loučková Kotasová (ANO).

Hotovo by mělo být v roce 2023 a peníze chce Liberec získat z fondů Evropské unie, tj. stejnou cestou, jako to dělalo předchozí vedení města. Díky tomu se městu podařilo již realizovat nové sociální byty v Žitavské a Orlí ulici.

Subscribe
Upozornit na
5 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody