nášLiberec

Search

Prima FRESH festival v Liberci

Kulinářský Prima FRESH festival se opět vrací k nám do Liberce. Bude se konat 3. a 4. června v parku Budyšínská. Celé dva dny budou nabité gastronomickými zážitky, delikatesami světové úrovně a dobrého piva, vína i kávy. V kulinářské show vystoupí opět Zdeněk Pohlreich a své kuchařské umění předvede také výherkyně loňské soutěže Masterchef 2021, Veronika „Besky“ Danišová, či Honza Horský, finalista Global Chefs Challenge a kapitán českého Národního týmu kuchařů. Úplnou novinkou budou letos koncerty, které podtrhnou celkovou atmosféru.

Prima FRESH festival i tento rok nabídne spoustu zajímavých pochoutek. V posledních letech lidé prahnou po nevšedních gastronomických zážitcích a Prima FRESH festival letos nabídne ve svém menu třeba pečenou žábu, losí maso, gazpacho z krokodýla, kebab ze zebry, cvrčky, sarančata, sušené červy nebo tarantuli. Pokud ale neprahnete po příliš extrémních pochutinách, můžete zkusit třeba různé druhy exotického ovoce, sýrů, salámů a klasických mas. Maso bude často připravované zcela jinými způsoby, než jste zvyklí, a za zkoušku rozhodně stojí.

Budou představeni i čeští výrobci delikates, kteří byli oceněni britskou cenou Great Taste Awards, což je celosvětově velmi slavná gurmánská cena. Též je označována jako Oscar ve světě jídla a pití. Hosté tedy mohou okusit oceněné marmelády, sušené maso či čokoládové lahůdky. Petr Jirásek, pořadatel Prima FRESH festivalu, vyjednal spoustu zajímavých spoluprací a jednou z nich je například spolupráce s Mutant fast food. Jedná se o foodtruck, který působí pouze na Moravě v okolí Ostravy. Návštěvníci tedy budou mít jedinečnou možnost ochutnat jejich českou, asijskou a mexickou kuchyni.

K celému festivalu neodmyslitelně patří i dobré pití. Více než 50 druhů piv z různých malých pivovarů lze ochutnat přímo v pivní zóně. Chybět nebudou ani delikatesy, které k pivu patří. Dobré a kvalitní víno nezůstane pozadu. Ve vinařské zóně proběhne prezentace špičkových českých i zahraničních vín. Milovníci vína si mohou zarezervovat vstupenku na řízené degustace pod vedením zkušených someliérů. I milovníci dobré kávy si přijdou na své, nebude chybět prezentace různých kaváren i pražíren. V programu jsou rovněž zajímavosti o pěstování kávy, pražení i přípravě.

Novinkou jsou koncerty. V pátek 3. června vystoupí kapela Děda Mládek Ilegal Band a ve vinařské zóně bude hrát Cimbálová muzika Denár. Nebude chybět Hermés Karel, kterému bude patřit stage v sobotu odpoledne. „Bylo mým dlouhodobým snem mít na Prima FRESH festivalu koncerty a takovou menší párty na závěr celé akce, je to taková třešnička na dortu. Navíc je to skvělá možnost, jak zabavit návštěvníky nejen dopoledne a odpoledne, ale i večer,“ říká Petr Jirásek, pořadatel festivalu.

Celý festival se snaží být co nejvíce ekologický. Proto je na festivalu velmi omezeno používání plastů a jídlo si budete moci dát v jednorázovém, ale ekologicky rozložitelném nádobí. Pokud budete mít zájem podpořit tuto myšlenku, můžete si s sebou vzít vlastní skleničku či půllitr.

Subscribe
Upozornit na
8 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zfušované výběrové řízení na plavecký bazén v Liberci, které se dle protikorupční policie odehrávalo pod přímou kontrolou kontroverzního podnikatele Petra Syrovátka ze SYNER Group,
Jedna z historických školních budov v centru Liberce neměla od revoluce důstojné zázemí pro místní děti. Situace se ale mění k lepšímu. U druhého
Příběh Lesního koupaliště tak nějak odráží péči Liberce o veřejný prostor a svůj majetek vcelku za posledních šest let. Ačkoliv má město od státu
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém