Náměstek hejtmana Ramzer splnil slib a kvůli postu starosty na kraji rezignoval

Staronový starosta Frýdlantu v Čechách Dan Ramzer z ODS dodržel svůj slib voličům a rezignoval na post náměstka hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, aby se mohl stát starostou svého města. Podobný přístup k výkonu veřejných funkcí ale není v Libereckém kraji vždy obvyklý.

„Dnes po zasedání Rady Libereckého kraje jsem hejtmanovi Martinu Půtovi předal svou rezignaci na post náměstka hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, a to ke 30. listopadu. Chtěl bych poděkovat všem svým kolegům a spolupracovníkům, se kterými jsem v uplynulých dvou letech sdílel společný zájem o Liberecký kraj,“ uvedl na svém profilu Dan Ramzer.

Ramzer byl v minulosti dlouholetým starostou Frýdlantu, od roku 2007, kdy nahradil svého předchůdce, byl zvolen starostou města již popáté. Ramzer se funkce starosty vzdal naopak v roce 2020, když byl zvolen náměstkem hejtmana. Dnes se do své funkce ve Frýdlantu vrací.

Ramzerovým nástupcem ve funkci krajského náměstka se stane jeho stranický kolega Jiří Čeřovský, který mezi lety 2019 až 2022 zastával post primátora Jablonce nad Nisou.

„Rozhodnutí náměstka Dana Ramzera jsem vzal na vědomí. Děkuji mu za dosavadní spolupráci a zodpovědné plnění úkolů v resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. Náměstek Ramzer byl zvolen starostou Frýdlantu ve středu 19. října po letošních komunálních volbách. Občanská demokratická strana navrhla svého nominanta Jiřího Čeřovského. Podle platné koaliční smlouvy mezi Starosty pro Liberecký kraj, Občanskou demokratickou stranou a Českou pirátskou stranou byla nominace Jiřího Čeřovského projednána a koaliční partneři k ní nemají žádné připomínky,“ uvedl k výměně postů hejtman Martin Půta ze STAN/SLK.

Politici často mluví o škodlivosti kumulací funkcí, ale ne vždy ji sami dodržují. Svého postu starosty obce Prysk se v roce 2019 vzdal například hejtmanův náměstek pro dopravu Jan Sviták (STAN/SLK), ale jak upozornil Náš Liberec, jeho kolega a liberecký senátor Michael Canov naopak hromadí všechny funkce, na které dosáhne, a to včetně patřičných odměn za ně. Canov je nejen senátorem za Liberec a krajským zastupitelem, ale letos byl opět zvolen i starostou Chrastavy.

 

Subscribe
Upozornit na
10 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody