Čmelák získal 30 000 € v mezinárodní soutěži EOCA

Projekt liberecké organizace Čmelák uspěl v celosvětové konkurenci a vyhrál v jedné ze tří kategorií hlasování nadace EOCA. Zahraniční grant umožní české organizaci pokračovat ve vytváření nových lokalit na podporu biodiverzity.

Hlasování probíhalo od 15. 3. 2023 do 29. 3. 2023, během dvou týdnů získal projekt „Attractive landscape – for people, for nature“ více než 45% hlasů ve své kategorii.


„Díky všem, kdo uplynulých 14 dní sdíleli naše příspěvky a poslali nám svůj hlas. Věříme, že nové lokality, které díky tomu vzniknou, za to určitě stojí.“ říká Jan Korytář, předseda organizace.

Projekt Attractive landscape je zaměřen na vytváření nových lokalit pro podporu biodiverzity v hospodářsky využívané krajině, které se zároveň stávají vyhledávanými místy pro pobyt v přírodě. Jednou z takových lokalit je Nový prales, ve kterém probíhá přeměna smrkových monokultur na přirozený les, a později prales. Druhou lokalitou jsou Mokřady Česká Ves, které navazují na známější Mokřady Jablonné. Lokality jsou volně přístupné pro veřejnost.

„Získané finance nám umožní vytvářet další místa pro lidi i pro přírodu. Plány a tipy na nové lokality máme, takže nás tento úspěch opravdu potěšil,“ dodává Jana Bujoková, ředitelka organizace.

Čmelák má těžiště aktivit v Libereckém kraji, kde působí již od roku 1994. Spravuje 66 ha vlastních pozemků a desítky hektarů zajímavých lokalit dalších vlastníků.

Tisková zpráva Čmelák- Společnost přátel přírody

Subscribe
Upozornit na
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
O vítězi tendru na opravu libereckého bazénu je rozhodnuto. Nejnižší nabídku podala firma Metrostav DIZ. K tlaku na nižší cenu přispěla i důsledná práce opozice,
Zpřístupněné jeskyně České republiky letos zahájí jarní sezónu dříve. Pět jeskyní Moravského krasu (Balcarka, Kateřinská, Punkevní, Sloupsko-šošůvské a Výpustek), Jeskyně Na Turoldu u Mikulova
Příběh rodiny na útěku ze Severní Koreje, Vasila, který zachraňuje lidi z fronty nebo Elly bránící svůj domov před těžařskou firmou. Festival Jeden svět nabídne
Zanedbané střední školství řeší vedení Libereckého kraje pět minut po dvanácté. Především v Liberci je kapacita gymnázií naprosto nedostatečná. Hejtman Půta tak pod tlakem kritiky