Vratislavice neustoupily. Zruší se pošta v Globusu

Primátor Liberce Jaroslav Zámečník na mimořádném jednání zastupitelstva Vratislavic nad Nisou neuspěl. Zástupci protežovaného městského obvodu jednomyslně odmítli možnost, že by v u nich fungovala pouze Pošta Partner+. Zruší se tedy pobočka v Globusu, byť ji využívá o 100 tisíc lidí více a Liberec to bude stát obrovské prostředky.

Poštu v obchodním domě Globus využije ročně zhruba 187 tisíc lidí. Má otevřeno každý den v týdnu a má dlouhou otevírací dobu, od 9 hodin ráno do 19.45 večer. Jedná se o jednu z nejvyužívanějších poboček v Liberci. Přesto bude od 1. července tohoto roku zrušena.

Důvodem je, že zastupitelstvo z Vratislavic nad Nisou, které je dominantně ovládáno politiky ze STAN/Starostů pro Liberecký kraj, odmítlo ustoupit ze svého komfortu a zřídit ve svých prostorách službu Pošta Partners+. Vratislavickou pobočku přitom ročně využije 89 tisíc lidí, má zavřeno v sobotu, v neděli a v pondělí a vyjma středy, je otevřená pouze v čase 8 hodin ráno až 12 hodin a pak mezi 13 a 16 hodinou.

Liberec tak pravděpodobně bude muset zřídit v Globusu zmíněnou sužbu Partner+. Jenže to znamená, že si bude muset například od obchodního domu pronajímat veliké prostory za jistě nemalé částky. Vratislavice nad Nisou přitom mají svých prostor v centru městského obvodu spoustu a žádný nájem by platit nemusely.

Vratislavické zastupitelstvo včera nepřesvědčil ani liberecký primátor Jaroslav Zámečník, který je přitom ze stejné strany, tedy ze STAN/Starostů pro Liberecký kraj, jako většina vratislavických zastupitelů.

Liberecký primátor Jaroslav Zámečník na včerejším jednání zastupitelstva ve Vratislavicích. Své kolegy přesvědčit nedokázal – Liberec přijde o jednu z nejvytíženějších poboček pošty.

Primátora doprovázel ještě náměstek Jiří Šolc (nestraník za ANO) a liberecký zastupitel za ANO, Vojtěch Prachař. Ani oni ale neuspěli. Vratislavické zastupitelstvo odmítlo pro Liberec i jeho občany výhodnější a šetrnější variantu jednomyslně.

Nepomohla ani petice, která vznikla za zachování pobočky v Globusu a kterou během pár dní podepsalo zhruba 1000 lidí.

Vojtěch Prachař neskrýval své zklamání. „Zastupitelé Vratislavic měli jedinečnou možnost udělat vstřícné gesto vůči většině Liberce, uznat argumentaci stovek petentů bojujícím za pobočku pošty v Globusu a hlavně podpořit pro Liberec mnohem ekonomičtější návrh řešení. Vratislavicím díky jejich rozhodnutí sice zůstane pobočka České pošty se zhruba 89 tisíci transakcemi ročně, ale dojde kvůli tomu ke zrušení pobočky s bezmála 187 tisíci transakcemi ročně, která fungovala sedm dní v týdnu, byla snadno dostupná a využívali ji i obyvatelé okolních obcí. Logiku to opravdu nemá,“ uvedl liberecký zastupitel za hnutí ANO Vojtěch Prachař, který včera na jednání vratislavického zastupitelstva vystoupil ve snaze pobočku České pošty v Globusu na poslední chvíli zachránit.

Postoj Vratislavic, který se vzepřely rozhodnutí libereckého zastupitelstva, kritizuje dlouhodobě i opozice. „

„Zastupitelstvo Městského obvodu Vratislavice všemi hlasy zamítlo návrh jejich kolegů z „velké“ radnice, aby byla vratislavická pošta převedena do režimu Partner+. Tím by se zachránila jedna z nejvytíženějších poboček v OC Globus,“ uvedli ve svém prohlášení zastupitelé za Liberec otevřený lidem/Zelené.

Zastupitelstvo Vratislavic je dominantně ovládáno Starosty pro Liberecký kraj. Tímto se opět potvrdilo, jak je toto uskupení omezené ve schopnosti řešit věci racionálně, namísto hájení „vlastního písečku“. Nepřesvědčil je ani primátor města z jejich vlastní strany Jaroslav Zámečník, ani jeho kolegové z koalice Jiří Šolc či Vojtěch Prachař. Starostové škodí Liberci..,“ píše se v prohlášení opozice

Subscribe
Upozornit na
15 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.
Investigativní zjištění našeho webu zajímají republiková média již týden. Poslechněte si jeden z nejsledovanějších českých podcastů, 5:59 Lenky Kabrhelové na Seznam Zprávách, který se
Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakékoliv sebereflexe vykládají aktuální korupční jako selhání jednotlivců. Opomíjejí ovšem
STAN/Starostové pro Liberecký kraj, ANO a Piráti vypověděli smlouvu ODS po sérii odhalení, které minulý týden přinesl Náš Liberec a která, dle policie, dokumentují,