Extrémisté z SPD se v Liberci setkali s odporem

Krajně pravicové hnutí SPD Tomio Okamury přijelo do Liberce na demonstraci proti současné vládě. Na jejich akci dorazilo zhruba 300 lidí. Nikoliv ovšem jen přívrženců.

Okamurovu „parlamentnímu fašistickému hnutí“, jak nedávno konstatoval soud, trvale klesají preference, a tak je viditelně znepokojeno nárůstem dalších krajně pravicových alternativ, které rovněž stavějí na dezinformacích, strachu, nenávisti a zhoršující se situaci většiny obyvatel České republiky.

SPD proto zorganizovala sérii demonstrací „Lidé proti vládě“, se kterými objíždí republiku a svolává na ně své příznivce. Včera odpoledne hnutí SPD dorazilo i do Liberce v čele se svými lídry Tomiem Okamurou, Radimem Fialou a Jaroslavem Foldynou. V Liberci je však nečekalo jen vlídné přivítání.

Jak Náš Liberec informoval již včera na sociálních sítích, Soukenné náměstí kdosi přes noc vyzdobil maketami prasátek s nápisy „SPD“, aby tak dal jasně najevo, že ne všichni místní jsou z návštěvy Okamurových extrémistů pod Ještědem nadšeni.

Část Liberečanů si o politice SPD zjevně myslí své…

Samotná demonstrace pak začala v 15.30 a dorazily na ni zhruba dvě až tři stovky přívrženců Tomia Okamury. Vedle nich ale ale dorazily zhruba čtyři desítky protestujících, zejména z řad romské minority, která je častým terčem Tomia Okamury i dalších členů SPD.

Romové skandovali: „Fašisti! Rasisti!“ Část přívrženců SPD se je snažila atakovat a situaci musela krotit přítomná policie. „Kolik Vám dali na ruku?“ křičela rozezlená přívrženkyně SPD na protestující Romy. „Nikdo ani korunu, paní, my jsme tu ze své vůle, protože se nám nelíbí Okamurova politika,“ odpovídal jí demonstrující Rom.

Na demonstraci přišli Okamuru přivítat nejen jeho odpůrci

„Já sám vím, co je rasismus, zažil jsem si ho, protože mám šikmé oči,“ reagoval na protestující předseda Tomio Okamura. Na sociálních sítích, po skončení demonstrace, poté Okamura ve svém prohlášení vůči protestujícím Romům přitvrdil. „Skupina Romů narušila vulgárními výkřiky naší dnešní demonstraci SPD proti Fialově vládě v Liberci, jelikož nesouhlasí s tím, že SPD prosazuje zákon na ukončení zneužívání dávek nepřizpůsobivými. Já samozřejmě tento zákon budu prosazovat dále, protože pro mě je slušný český člověk na prvním místě,“ dodal Tomio Okamura.

Subscribe
Upozornit na
19 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody