Na liberecké radnici zasahují desítky policistů

Víme jako první: Národní centrála proti organizovanému zločinu zasahuje na libereckém magistrátě. Informaci naší redakci potvrdil mluvčí radnice Tomáš Tesař. Zásah se má týkat rovněž některých stavebních firem v Liberci.

Dnes ráno začala razie na liberecké radnici. Policisté podle informací naší redakce měli začít provádět úkony spojené s vyšetřováním trestné činnosti v kanceláři Petra Židka, náměstka pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu, z ODS. Ten nenastoupil dnes ani do práce.

Na radnici zasahuje zhruba 30 policistů, včetně IT specialistů, kteří zajišťují techniku u náměstka Petra Židka, ale i dalších osob.

Informaci naší redakci potvrdil mluvčí radnice Tomáš Tesař. „Ano, policie zde od rána skutečně provádí úkony spojené s vyšetřováním,“ sdělil naší redakci mluvčí radnice Tesař. „Podle mých informací zatím nikdo nebyl zadržen,“ dodal Tomáš Tesař.

To, že zásah provádí Národní centrála proti organizovanému zločinu potvrdil naší redakci i její mluvčí Jaroslav Ibehej. „Náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Poskytování informací má vyhrazené státní zastupitelství,“ sdělil naší redakci mluvčí Ibehej.

Naše redakce se obrátila i na státní zastupitelství v Liberci, ale i jeho zástupci k případu zatím mlčí. „V tuto chvíli nebudeme situaci komentovat, je ještě příliš brzy,“ uvedla k situaci státní zástupkyně Martina Dědková.

Podle informací Našeho Liberce by policie měla zasahovat i v prostředí libereckých stavebních firem tradičně napojených na zdejší politiku.

Situaci nadále sledujeme.

Subscribe
Upozornit na
16 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zastupitelstvo města odsouhlasilo zvýšení daně pro velké firmy, jejichž podnikání a zejména areály zatěžují městskou infrastrukturu. Týká se to samozřejmě i velkých stavebních společností.
Jedna z libereckých ostud by se mohla stát minulostí. Chátrající redernovský zámek, který doplatil na privatizace 90. let minulého století, by se konečně mohl
Veřejná zakázka na rekonstrukci budovy URAN pod libereckým nádražím, kterou měl podle policie ovlivňovat majitel Syneru Petr Syrovátko, se opět prodražuje. Tentokrát o 17
Před měsícem libereckou politickou scénou otřásl nebývale velký policejní zásah. Po počátečním šoku přišly od zdejších politiků různé reakce, ale i nevybíravé a nepodložené