11. Březen, 2024

Vláda minulý týden schválila návrh zákona o lobbování v České republice. Stalo se tak na návrh Pirátů a jeho cílem je nastavit transparentní pravidla pro lobbing a omezit korupci, střet zájmů a klientelismus. Nicméně, jak ukazuje příklad Libereckého kraje, v konkrétní praxi Piráti lobbing a korupci zase tak moc neřeší….

8. Březen, 2024

Fungování kontroverzního parkovacího domu u krajského úřadu, kde jedno stání vyšlo na více jak milion korun, ukazuje, že dotace 84 milionů, kterou na něj Liberecký kraj získal, byla vyplacena neprávem. Lidé, kteří v něm parkují, MHD de facto vůbec nepoužívají….

8. Březen, 2024

Na dnešek připadá svátek Mezinárodního dne žen. Ve světě se slaví již 113 let, nicméně zrovna realita České republiky ukazuje, že je potřeba si jej neustále připomínat….

7. Březen, 2024

Lesopark v Fibichově ulici v posledních letech prošel nákladnou úpravou, která z neudržovaného místa vytvořila zajímavou přírodní stezku plnou tůní. Naši čtenáři ale upozorňují na to, že někdo z okolních domů do místního potoka vypouští odpad a fekálie….

6. Březen, 2024

Zemědělci z Libereckého kraje se rovněž připojí k protestům proti politice současné vlády, které do Prahy svolává Agrární komora a Zemědělský svaz. Z našeho regionu se jich chystá do hlavního města zhruba stovka….

4. Březen, 2024

Vedení Libereckého kraje, které je odpovědné za neúdržbu a následnou devastaci arboreta u Severočeského muzea, plánuje jeho rekultivaci do tří let. Plánuje se velké kácení. Do té doby se budou dál ukazovat obrázky a vizualizace….

1. Březen, 2024

V Liberci vznikne historicky nejdražší podchod v dějinách města, ale zřejmě i České republiky a dost možná i Evropy. Nový, několik metrů dlouhý, podchod, jehož stavba začíná v těchto dnech a který má usnadnit průchod lidí k aréně, vyjde na 76,2 milionu korun. Zakázku bude realizovat společnost Strabag….

28. Únor, 2024

Liberecký kraj má od města vypůjčený školní areál v Zeyerově ulici. Syner tam pro něj bude za 160 milionů stavět školu a hejtman kraje už se nechal slyšet, že by kraj nemovitost od města získal. Přitom poslední směny velkého majetku mezi městem a krajem provází kontroverzní okolnosti….

28. Únor, 2024

Oblastní galerie Liberec připravila pro všechny kultury a umění milovné návštěvníky svěží jarní program. Nově zde bude vystavovat česká malířka Ivana Lomová nebo rakouský umělec Josef Baier. Vernisáž obou výstav se uskuteční v Galerii Lázně na Masarykově ulici, ve čtvrtek 7. března od 18 hodin. Náš Liberec přináší představení obou umělců. IVANA LOMOVÁ (*1959)…

26. Únor, 2024

V souvislosti s odsouzením bývalého zastupitele za ANO Pavla Šulce, který byl v dopravním podniku uplácen stínovým majitelem společnosti BusLine Jiřím Vařilem, se minulý týden rozpoutala na liberecké politické scéně přestřelka mezi Zelenými a hnutím ANO. Náš Liberec přináší stanoviska obou klubů….