Jaká bude nová „Horská“? Město zajímají Vaše podněty a vize

Horská ulice je jednou z nejznámějších v celém městě. Jde nejen o známou spojku do Jizerských hor a Lidových sadů, ale v poslední době zde probíhá i horečná stavební činnost, se kterou ne vždy všichni souhlasí. Kancelář architektury města proto připravila setkání s občany, aby se skrze něj radnice dověděla jejich názor na oblíbenou, ale někdy i problematickou lokalitu.

Aktuální diskuse s občany se proto bude týkat především místa, které na ni navazuje, a jehož rozvoj chce město ve spolupráci s místními obyvateli změnit v atraktivnější plochu. Jde o místo vyznačené na přiložené mapce červeným ohraničením:

Součástí debaty bude i představení plánů, jak daná lokalita do budoucna poroste a co to pro zmíněné území bude znamenat. V rámci diskuse mohou lidé navrhovat i vlastní podněty, které se později můžou stát součástí budoucí urbanistické soutěže.

Zajímá nás, v jaké podobě se má toto místo stát součástí celé rostoucí čtvrti, která tu postupně vzniká a bude se dále rozvíjet. Chceme slyšet i názory přímo od občanů města a zjistit od nich, co jim v této čtvrti chybí. A současně od nich získat i případné podněty a připomínky pro chystané zadání urbanistické soutěže,“ říká náměstkyně primátora pro strategický rozvoj a dotace Radka Loučková Kotasová.

Během setkání budou účastníkům představeny plány, jak celá lokalita Horská poroste a co jednotlivé změny mohou pro území v městské části Ruprechtic znamenat.

„Současně veřejnosti ukážeme záměr, jak by podle našeho návrhu měla budoucí urbanistická soutěž vypadat. Do ní chceme zapracovat právě i podněty lidí, kteří tu žijí, nebo se o tuto lokalitu zajímají. Každý, kdo přijde, tak bude mít příležitost do jisté míry ovlivnit, jak bude Horská vypadat,“ upozorňuje vedoucí Kanceláře architektury města Liberec Jiří Janďourek.

Setkání se uskuteční v pondělí 1. listopadu 2021 od 17 hodin v jídelně ZŠ Lesní (Lesní 575/12).

Program:

  • 17:00 úvod setkání s občany
  • 17:15 představení záměru urbanistické soutěže „Horská“
  • 17:45 participace nad zadáním soutěže
  • 18:15 diskuze
Subscribe
Upozornit na
10 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody