Liberecká TOP 09 chce opět pod Starosty

Liberecká TOP 09 by v nadcházejících, letošních komunálních volbách ráda opět kandidovala pod Starosty pro Liberecký kraj jako v roce 2018. Je to pro ni větší jistota dostat se do libereckého zastupitelstva.

V Liberci TOP 09 historicky příliš neboduje. Nemá mnoho výrazných tváří, a když v minulosti kandidovala sama, nepřineslo jí to valných úspěchů. Regionální sněm liberecké „topky“ proto rozhodl, že nejlepší cestou, jak se na libereckou radnici dostat, je přes kandidátku Starostů pro Liberecký kraj, stejně jako při minulých volbách 2018.

Regionální sněm TOP 09 Liberec proto ve středu udělil mandát vyjednávacímu týmu pro domluvení koaliční smlouvy se Starosty pro Liberecký kraj pro komunální volby v Liberci v roce 2022.

„Na základě dlouhodobě dobré spolupráce s SLK v Liberci rozhodl regionální sněm o vyjednávání a pokračování této koalice pro příští volební období. Po tříleté kvalitní spolupráci bychom rádi navázali na dobré koaliční vztahy a práci pro město i v dalších letech,“ říká Martin Chroust, předseda krajské organizace TOP 09 Liberec.

„Starostové mi sedí jak lidsky, tak politicky, a pokud se dohodne ještě vylepšení dosavadní spolupráce, bude to pro TOP 09 v Liberci velkým přínosem,“ dodává liberecký zastupitel za TOP 09 Zdeněk Chmelík.

Regionální organizace TOP 09 v Liberci si tento týden zvolila i nové liberecké vedení. Předsedou se stal Robert Korselt, dlouholetý člen strany a současný zastupitel. Právě i pro Korselta osobně je spolupráce se Starosty výhodná.

Jak informoval loni Náš Liberec jako první, Robert Korselt z TOP 09 dostal díky koalici Starostů, ANO a ODS místo jednatele nově zřízené městské společnosti BAZÉN LIBEREC. Bez výběrového řízení. Jeho odměna činí 30 tisíc korun čistého.

Na loňském listopadovém zastupitelstvu, kde byl Korselt zvolen, se přitom vedla celkem ostrá debata o tom, k čemu je nově zřízená funkce, kterou zastupitel za Starosty/TOP 09 získal, pro město přínosná a zda se nejedná pouze o politickou trafiku, která si má „topkařského“ politika zavázat.

TOP 09 se pokoušela se Starosty kandidovat i v krajských volbách v roce 2020. Po nich se ovšem ze státního rozpočtu úspěšným stranám rozdělují peníze za získané mandáty (na rozdíl od komunálních voleb). Tehdy Půtovi Starostové návrh na společnou koalici odmítli.

Subscribe
Upozornit na
6 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody