Návštěva primátora naše problémy nevyřeší

Setkání primátora tady u nás jsem primátorovi nezáviděl. Vedro a nepříjemné dotazy lidí, kde musel obhajovat neobhajitelné. Nové vedení města u nás ve čtvrti zařízlo vznik parku a hřiště, i když už bylo vše připravené a domluvené na setkáních s veřejností.

Rybník Tajch, kam chodí celé okolí, chce předat Povodí Labe, místo aby jej zrekonstruovalo město. Lidem, které postihne výstavba nové silnice do průmyslové zóny, nabízejí za jejich nemovitosti málo peněz, které jim nestačí na pořízení domku jinde.

V územním plánu ještě rozšířili zástavbu na loukách, kam všichni chodíme. Na hodně problémů se nedostalo: pořád tu máme spalovnu Likto, kde nás město moc nehájí. Spolu s centrem máme největší míru kriminality v celém městě.

Trápí nás ubytovny nejen ve „vyloučených lokalitách“, ale taky pro dělníky z průmyslové zóny. O chybějící kanalizaci, chodnících ani nemluvě, stejně jako o tom, že nám tu chybí nějaké místní komunitní centrum, kde by se lidé mohli potkávat.

Nejhorší je, že líp asi nebude, protože všechny volné peníze teď padnou na mega rekonstrukci bazénu. Takže ani v budoucnu k nám nepůjde ani zdaleka tolik peněz jako zůstává v sousedních Vratislavicích.

Skoro po roce už je docela jasné, že ani tohle vedení města pro naši čtvrť žádné zlepšení nepřinese. Tak jsem se sousedy znovu probíral, jaké by to bylo, kdybychom měli vlastního starostu, který by se o naši čtvrť staral.

Máme v sousedství Vratislavice, vidíme, jak díky vlastní radnici prosperují. Vidíme i jak fungují v Šimonovicích, nebo na Dlouhém Mostě, které se od Liberce odtrhly úplně. Ten pocit, že se na radnici rozhoduje „o nás bez nás“ a že na někoho doplácíme je v naší části města strašně silný a jedna návštěva primátora to nespasí.

Jaromír  Baxa, zastupitel za LOL! – Liberec otevřený lidem

Subscribe
Upozornit na
17 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nechci na Ještědu nové sjezdovky, kvůli kterým by padlo 7× víc lesa než na Novou skalku. Tohle kácení ale bezohledně prosazuje provozovatel areálu, společnost
Náměstek Jiří Šolc (ANO) a primátor Zámečník (Starostové) v aktuální zprávě straší obyvatele Liberce černými scénáři kvůli zdražujícím se cenám energie. Vedení města odhaduje,
Na tiskové konferenci libereckých radních dne 17. 8. zazněly informace o několika nových plánech a záměrech. Jelikož se toto volební období chýlí ke konci,
Opozice zvedla staronové téma vlastní městské developersko/inženýrské společnosti a tak se tedy sluší na toto výsostně politické téma reagovat a vést polemiku. Myslím si,