Tiskové prohlášení Změny pro Liberec k rozsudku v kauze T. Absolona

Změna pro Liberec přivítala rychlé rozhodnutí ve věci úplatku nabídnutého S. Mackovíkovi naším bývalým sponzorem Tomášem Absolonem. Od jeho jednání jsme se veřejně distancovali na tiskové konferenci v září 2013, a to hned jak bylo možné s ohledem na probíhající vyšetřování informace zveřejnit. Vzápětí jsme také vrátili dar ve výši 30.000 Kč, který nám T. Absolon v roce 2012 poskytl.

„Snažíme se naše spolupracovníky pečlivě vybírat, bohužel nemůžeme ovlivnit jednání každého, kdo se Změnou pro Liberec spolupracuje a kdo ji podporuje. To, co udělat můžeme, je způsob, jak se k dané situaci postavit. Proto jsme se od podobných praktik distancovali, vrátili jsme dar, a nečekali jsme ani na výsledek soudního sporu.“ hodnotí případ Jaromír Baxa, do konce roku 2013 předseda Změny pro Liberec.

Změna pro Liberec zároveň stojí za předsedkyní zastupitelského klubu, MUDr. Kateřinou Absolonovou, která je manželkou T. Absolona.

„Za Kateřinou Absolonovou je spousta dobré práce na různých tématech, od snahy, aby spalovna získala dioxinový filtr, přes aktivní práci na čerpání evropských dotací v řídících výborech IPRM, až po regulaci hazardu. Navíc se za celou dobu jejího působení v orgánech města neobjevilo nic, co by ji mohlo pro další práci diskvalifikovat. Naopak, na všech těchto tématech ukázala a ukazuje, že se snaží dlouhodobě a důsledně prosazovat veřejný zájem.“ dodává Jan Korytář, volební lídr Změny pro Liberec pro komunální volby.O případu jsme psali již v roce 2013:

Zachovat kulturní dědictví, pečovat o památky ve vlastnictví Biskupství litoměřického a jeho farností a také prezentovat jejich obnovy veřejnosti. To jsou hlavní cíle memoranda, které
Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody bude i v letošním roce pokračovat v ambiciózním projektu výsadeb druhově a věkově rozmanitých lesů na Liberecku. Projekt
Zelení budou kandidovat do zastupitelstva Libereckého kraje pod značkou Zelení pro kraj. Lídrem kandidátky je Milan Starec, který stojí dlouhé roky v čele občanského odporu
Na konferenci Novinářské fórum byly v pondělí 6. května vyhlášeni první výherci nového programu na podporu lokální žurnalistiky. Nadační fond nezávislé žurnalistiky ve spolupráci
Korupce je závažným celospolečenským problémem, který zasahuje a ovlivňuje všechny vrstvy společenského života. Pokud jste se setkali s korupčním jednáním nebo třeba „jen“ s netransparentním jednáním státní správy či samosprávy, ať už ze strany politiků nebo úředníků, můžete nám to napsat prostřednictvím tohoto formuláře. My se Vaším podnětem budeme zabývat a dáme Vám zpětnou vazbu.