Je po volbách-vše dovoleno a vše při starém: Vybrané body, které se budou projednávat na zastupitelstvu 30.10. 2008

Volby do krajských zastupitelstev proběhly, další, městské, jsou za 2 roky, tak se není třeba bát kontroverzních rozhodnutí. Tak zřejmě uvažuje liberecká radniční koalice, když na první povolební zasedání zastupitelstva předložila např. již jednou odmítnuté změny územního plánu. Je pro město přeci strategicky důležité (jak se praví v příslušném rozhodnutí), aby byly změněny plochy zeleně na bydlení čisté, zvlášt když parcely patří S Group holding, vedoucí odboru životního prostředí nebo na nich chce firma exprimátora za ODS Ježka stavět. Bude také zajímavé sledovat, zda město prodá za směšnou částku lukrativní nemovitost (dům a parcelu ve středu městě), společnosti, která jej oklamala a kdo že za ní stojí, o tom se jen šeptá..

Bod č. 3 Majetkoprávní operace

č. 12 Privatizace pozemků-veřejné zeleně, z části CHKO Jizerské hory na území Starého Harcova.

Zájemcem je Zbyšek Panchartek, který figuruje v nejrůznějších firmách, např. nejen s majitelem Syneru (S Group Holding) Petrem Syrovátkem, ale i s mezinárodně hledaným Petrem Perničkou, aktérem v jedné z největších polistopadových kauz –v kauze Agroplast.

č. 20 Vesec – skupování řady pozemků ve Vesci, figurují zde nejrůznější zástupci realitních kanceláří, účel jej jasný – vzhledem k plánované výstavbě „Zahradního města“, jde o spekulaci s pozemky. Zahradní město v okolí veseckého „Tajchu“ chce vybudovat bývalý primátor Liberce za ODS, Jiří Ježek.

Město také napodruhé prodává bývalý kryt civilní ochrany na Tržním náměstí, kde v devadesátých letech fungoval „rokáč“, tj. Golet klub, později, do letošního roku Castaclub. Liberec se tak stává snad jediným větším městem v republice, kde nefunguje hudební klub zaměřený na rockovou nebo alternativní hudbu.

Více zde

Bod č. 4 Prodej pozemků formou opakované dražby

Město zde nabízí k privatizaci plochy zahrádek a chatových osad v Dolním Hanychově v okolí Valašské a Ještědské ulice.

Plochy zahrádek a chatových osad nabízí rovněž ve Starém Harcově, konkrétně v okolí Březinovy ulice a v okolí restaurace Krakonoš.

Privatizací má projít i pruh zeleně na sídlišti v Ruprechticích, poblíž ulice Květnové revoluce.

Do dražby jde také téměř pět hektarů zeleně v okolí ulice Česká ve Vesci.

Více zde

Bod č.5 prodej pozemků formou dražby

Město privatizuje budovu s pozemky v Radčicích u Krásné Studánky.

Do privatizace jdou pozemky u Lužické Nisy v blízkosti Metelkovy ulice.

Dražbou jsou nabízeny parcely městské zeleně vedle budovy TUL naproti hlavní poště v Řeznické.

Rovněž prostor u garáží ve Franklinově ulici je na prodej.

Dále jsou formou dražby nabízeny plochy zeleně v Rudolfově, Krásné Studánce, Doubí, Vesci, Radčicích a Horní Suché.

Více zde

Bod č.8 Výzva k zaplacení kupní ceny nemovitosti ve vlastnictví firmy Euridika Bohemiae,s.r.o.

Jedná se o nemovitost v centru městu v Klicperově ulici na Perštýně. Původně jí město dalo k užívání výše zmíněné společnosti a ta zde měla provozovat obecně prospěšnou činnost. Během 15-ti let měla Euridika Bohemiae odkoupit nemovitost-historická budova i velkým pozemkem ve středu města za 3 171 200 Kč. Podle zjištění ale zde žádná činnost provozována není. Město tedy vyzve společnost Euridika Bohemiae, k zaplacení částky-majitel nemovitosti tak přijde k velké historické budově s rozlehlou parcelou ve středu města za 3 171 200 Kč.

Na zastupitelstvu padlo,že za touto transakcí stojí bývalý náměstek za ODS Pavel Krenk.

Více zde

Bod č. 9 Majetkoprávní operace, odbor rozvojových projektů

Město vychází vstříc investorovi nového Tesla Forum společnosti Multi Veste Czech Republic ohledně prodeje pozemků, zbavení věcného břemen a předkupního práva.

Více zde

Bod č.15 Program regenerace městské památkové zóny v letech 2009-2011

Město vyčleňuje peníze na opravu svých památek. K nahlédnutí tabulka.

Více zde

Bod č. 19 Petice občanů proti zástavbě Veseckého údolí

O petici jsme Vás informovali zde.

Bod č. 20 Petice občanů ohledně zástavby lokality v Kateřinkách

Více zde

Bod č. 21 Zadání územního plánu města Liberec

Radniční koalice včele s ODS si prohlasovala, že budoucí územní plán bude vypracovávat soukromá firma. Nic jí od toho neodradily námitky, proč tedy město zaměstnává k tomu kompetentní úředníky a že při vypracování územního plánu soukromou firmou hrozí velké, respektive větší, riziko ovlivnění plánu soukromými investory například na úkor občanů a jeho zájmu. Hrála při rozhodování nedbalost nebo účel?

Více zde

Bod č. 22 Změna územního plánu

Jedná se o změnu č. 38, která byla zastupitelstvem v červnu zamítnuta, odůvodnění její znovunastolení, je prý důkladné prozkoumání přes letní prázdniny, zajímavé je, že je tomu až po volbách… Nicméně v této změně chce radniční koalice změnit územní plán nejen u městských pozemků, ale i u pozemků, které město směnilo v skandálním případu ohledně směny několika milionového majetku za restauraci Mošner. Informovali jsme Vás zde a zde. Je po volbách, tak se to zřejmě protlačit musí.

Více zde

Bod č. 24 Podnět k pořízení 56. změny územního plánu

Jelikož je po volbách, koalice se opět snaží protlačit změny územního plánu, které musela na prvním zářijovém zastupitelstvu stáhnout. Tentokrát se snaží předložit zastupitelstvu část staré 47. změny územního plánu, kde jsou jako strategické a smrtelně důležité pro město Liberec změny typu bydlení čisté pro firmu S Group holding (Syner), zástavba Veseckého údolí firmou exprimátora za ODS Ježka nebo výstavba hospodářské usedlosti vedoucí odboru životního prostředí Ivanou Řimnáčovou. O celé původní změně (původně č. 47) jsme Vás informovali zde , v textu je také tabulka se jmény žadatelů o změnu ÚP, které radnice, z průhledných důvodů, tají.

Zbylé změny, které byly radnicí předloženy (a po upozornění opozice na to, že jsou v rozporu s již odsouhlaseným ustanovením z 31.05. 2007, staženy z programu) 4.9. 2008 jsou navrženy jako podněty pro nový územní plán v bodě č. 25.

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Letošní Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm proběhne v Liberci od 7. do 12. května. Jako každý rok se v jeho soutěžním programu představí to
Fungování kontroverzního parkovacího domu u krajského úřadu, kde jedno stání vyšlo na více jak milion korun, ukazuje, že dotace 84 milionů, kterou na něj
Lesopark v Fibichově ulici v posledních letech prošel nákladnou úpravou, která z neudržovaného místa vytvořila zajímavou přírodní stezku plnou tůní. Naši čtenáři ale upozorňují
Liberečanům budou ve veřejném prostoru sloužit nové lavičky. Město jich zatím nakoupilo dvacet a již se instalují v ulicích. Milá pozornost ostře kontrastuje s