Neúspěšná kandidátka na tajemnici města špehuje zastupitele

Na jednání zastupitelstva města 25. května 2011 vystoupila Ing. Alena Dvořáčková s krátkým, ale překvapivým příspěvkem, ve kterém prohlásila: „Takže včera jsem v naši ulici potkala pana Šíra ještě s jedním pánem. Já jsem se v povzdálí za nimi vydala, ne, že bych špehovala, s kým jednají, ale domnívala jsem se , že se jsou podívat na park U Karkulky. Pan Šír nešel do parku U Karkulky, ale setkal se tam s panem Hamplem a šel za panem Hamplem“.

Paní Dvořáčková, jako stranická podporovatelka bývalého primátora Jana Korytáře a Změny pro Liberec, neuspěla ve výběrovém řízení na post tajemnice Magistrátu města Liberec. Až do nedávna stála ve vedení Občanského sdružení Staré město Liberec. Pravidelně se účastní zasedání zastupitelstva města, kde příliš nevystupuje, zato je z davu často slyšet její hlasité volání „hanba“.

Tajemníkem města by měl být člověk, který vyniká, krom manažerských dovedností, i perfektní znalostí legislativy a slušným chováním. Zda paní Dvořáčková byla ten správný kandidát, nechávám na úvaze každého čtenáře.

Nyní se vrátím k jejímu vystoupení na květnovém zastupitelstvu. Vystoupit na něm bylo její občanské právo. Úroveň jejího příspěvku je opět na posouzení čtenáře. Co mě však znepokojuje je skutečnost, že jako zastupitel jsem vystaven špehování s kým a kde se scházím. Pokud by se takto ke mně chovala bulvární média, asi bych pokrčil rameny a věcí bych se dále nezabýval.

Pokud mě však špehuje osoba, která reprezentuje zájmové sdružení s lobbistickými sklony (mám na mysli Staré město Liberec, o.s.), pak se musím zamyslet nad tím, zda se nevracíme do dob minulých. Do dob, kdy každé čtvrti vládl uliční výbor, jehož nomenklaturní představitel rozhodoval např. o tom, čí dítě bude přijato do mateřské školky, kdo je vhodným uchazečem o studium na vysoké škole, ale také kdo je třídní nepřítel. Mám vážné podezření, že v Lidových sadech vyrůstá pod rouškou občanské společnosti konspirativní buňka pracující pro levicově zaměřenou Změnu pro Liberec.

Tomáš Hampl, městský zastupitel za ODS

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Dne 16. prosince byl na facebookovém profilu Je čas nemlčet a serveru nasliberec.cz zveřejněn příspěvek „Krok tam a zase zpět“. Tento příspěvek pojednává o