Sdružení TULIPAN startuje veřejnou sbírku

9. března se uskuteční v hudebním klubu Rock Pub v Liberci benefiční koncert, na kterém vystoupí rock-popové liberecké kapely Cover Power a JinxX na podporu libereckého Sdružení TULIPAN.

TULIPAN je nezisková organizace se sídlem v Liberci, která byla založena v roce 2004. Jejím hlavním posláním je podpora samostatnosti, občanského začlenění a realizace pracovních aktivit rozvíjejících osobnost lidí se zdravotním znevýhodněním.

V současné době provozuje chráněnou dílnu, ve které pracuje 28 lidí se zdravotním postižením. Zaměstnává zejména lidi s duševním onemocněním, mentální retardací a zdravotními komplikacemi různého stupně, což jim znemožňuje najít si pracovní uplatnění na běžném trhu práce.

Cílem této organizace je udržet zaměstnání pro tyto zaměstnance a poskytnout pracovní příležitost i dalším lidem, protože příjem ze zaměstnání je předpokladem pro dodržení finančních závazků spojených s důstojným životem každého člověka. Chráněná dílna se specializuje především na výrobu dárkových předmětů, propagačních materiálů, ručního papíru, výrobu keramiky a vazbu dokumentů. Od letošního roku nabízí pro veřejnost i nové služby – úklidové práce, žehlení, opravy oděvů, pomocné stěhovací práce a od 26.3.2012 ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci i jazykové kurzy pro veřejnost.

V rámci projektů pořádá každoročně nejrůznější volnočasové, vzdělávací a kulturní akce. Nejznámější je „Týden s TULIPANEM“, což je týden koncertů, divadelních vystoupení, autorského čtení, výstav apod. Letos se bude konat již 4. ročník.

Od 2. března tohoto roku zahajuje veřejnou sbírku s názvem „Podpora pro TULIPAN“. Finanční prostředky získané z této sbírky investuje do modernějšího vybavení dílny, nákupu technických zařízení a materiálů, které jsou potřebné pro výrobu a nabízené služby. Lidé budou moci přispívat do pokladniček, které budou rozmístěné na veřejných místech po celém Liberci. Od dubna mohou rovněž přispět a to koupí předmětů vyrobených v chráněné dílně, které budou prodávat na ulicích zaměstnanci sdružení, studenti a dobrovolníci. Sbírku bude po celou dobu trvání provázet celá řada kulturních akcí.

Již 9. března se uskuteční v hudebním klubu Rock Pub v Liberci benefiční koncert, na kterém vystoupí rock-popové liberecké kapely Cover Power a JinxX. Výtěžek z tohoto koncertu bude připsán na účet veřejné sbírky (Equa Bank a. s., 667788/6100), na který mohou lidé rovněž posílat své peníze.

Pokud se chcete dozvědět od organizaci a veřejné sbírce více, navštivte její webové stránky www.sdruzenitulipan.cz nebo se přijďte podívat osobně (Sdružení TULIPAN, budova „S“ TUL, Sokolská 113/8, 460 01 Liberec I – Staré Město).

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Politické vedení města Liberce je v krizi kvůli rozsáhlé policejní akci, která vypovídá o nebývalé korupci na zdejším magistrátu. Primátor dnes představil kroky, kterými
Mohutná korupční aféra, která ukazuje nebývalé klientelistické prostředí na liberecké radnici, má přesah i na Liberecký kraj. Jak zjistil jako první Náš Liberec, policie
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.
Investigativní zjištění našeho webu zajímají republiková média již týden. Poslechněte si jeden z nejsledovanějších českých podcastů, 5:59 Lenky Kabrhelové na Seznam Zprávách, který se