nášLiberec

Search

Bývalý radní Šotola se opět vyhnul soudu, údajně kvůli „psychickým problémům“

Minulý čtvrtek se mělo v Jablonci nad Nisou konat soudní líčení s bývalým radním za ČSSD Romanem Šotolou. Ten se z něj opět omluvil pro údajné „psychické problémy“, které minulý týden dramaticky ventiloval na sociálních sítích.

Roman Šotola měl minulý čtvrtek 17. května usednout na lavici v soudní síni, kde čelí žalobě pro podvod a hrozí mu 5 let vězení. Jenže se nedostavil. Již potřetí. Tentokrát se omluvil kvůli vážným „psychickým problémům“, které mu znemožňují účastnit se soudu a doložil to dobrozdáním od psychiatra. Léčba jeho psychických problémů se dle vyjádření soudu má táhnout až tři měsíce a pacient vyžaduje absolutní klid.

Minulý týden, dva dny před konáním soudu, na Facebooku rovněž osobně na svém profilu zveřejnil příběh, že mu někdo má vyhrožovat násilím na jeho synovi a emotivně veřejně líčil, jak je z toho několik týdnů a měsíců psychicky zdeptán. Shodou okolností ve dnech, kdy se měl účastnit soudu. Dokládal to i údajným vyděračským dopisem, který mu byl zaslán a který rovněž zveřejnil na svém facebookovém profilu.

Proti Šotolovu líčení, jak je psychicky na dně ale svědčí jeho předchozí a vlastně permanentní sebeprezentace na Facebooku, kde se stylizuje do role drsného vyznavače hip hopu a alternativního životního stylu. Ani to, že je často viděn v kavárnách v centru města, o jeho zuboženém psychickém stavu příliš nesvědčí.

A aby to nebylo málo, Šotola byl zachycen v sobotu 19.května, tedy pouhé dva dny poté, co se údajně pro špatný psychický stav nemohl účastnit soudu, jak se pár minut před půlnocí oddává družné zábavě a popíjení alkoholu.

Psychicky zdeptaný Roman Šotola, jemuž stav nedovolil účastnit se ve čtvrtek soudu, před sobotní půlnocí v jednom z libereckých barů

Roman Šotola byl na svém telefonním čísle nedostupný. Nicméně lidé, kteří s ním v minulosti spolupracovali (redakce jejich jména zná) jsou přesvědčeni, že historka s vydíráním ohledně jeho syna je další ze Šotolových lží a konstruktů, které mu mají přinést lítostivý status oběti a v neposlední řadě možnost, jak se neúčastnit soudu, kde mu hrozí vysoký trest.

Šotola měl původně pro podvody stanout před soudem již 25. ledna, ale několik hodin před líčením (to mělo začít v 8.30 ráno, Šotola zaslal svou omluvu předchozí den večer datovou schránkou) se omluvil pro údajné silné horečnaté onemocnění. Přitom ještě tentýž den byl dle očitých svědků v jedné z libereckých kaváren.

Náhradní termín měl proběhnout na přelomu února a března, ale po uši zadlužený Šotola se tentokrát omluvil, že má zaplacenou rekreaci na horách. Nyní se k soudu nedostavil po třetí, důvodem mu jsou jeho „psychické problémy“.

Léčba Šotolových psychických problémů si prý bude vyžadovat domácí klid na lůžku v řádu měsíců

Roman Šotola je někdejší dlouholetý člen liberecké ČSSD, ze které byl ale vyloučen. Za tuto stranu ale v minulosti působil jako asistent krajského radního, později jako městský radní, zastupitel a předseda představenstva libereckého dopravního podniku.

Šotola dluží nejrůznějším osobám i firmám značné peníze, jeho dluhy značně převyšují částku dvou milionů korun. Ani jeho zadluženost mu ale nebránila v tom, aby si, dle státního zástupce, podvodem získával další peníze.

 Šotolovo jméno proběhlo i v kauze jeho bývalého kolegy, krajského náměstka Zdeňka Bursy, kde Šotola disponoval nahrávkou Bursu usvědčující z úplatku.

 U soudu v Jablonci se má zpovídat z toho, že podvedl dvě osoby, když jim lhal o svých financích, půjčil si od nich značné částky a své dluhy nevracel. Následně se přihlásili i další dlužníci a vyšla najevo celá škála Šotolových dluhů. Dluží statisícové částky například i na nájemném. 

 

 

 

 

Subscribe
Upozornit na
16 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zfušované výběrové řízení na plavecký bazén v Liberci, které se dle protikorupční policie odehrávalo pod přímou kontrolou kontroverzního podnikatele Petra Syrovátka ze SYNER Group,
Jedna z historických školních budov v centru Liberce neměla od revoluce důstojné zázemí pro místní děti. Situace se ale mění k lepšímu. U druhého
Příběh Lesního koupaliště tak nějak odráží péči Liberce o veřejný prostor a svůj majetek vcelku za posledních šest let. Ačkoliv má město od státu
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém