Otázky pro nového tajemníka magistrátu Martina Čecha

Vzhledem k obviněním, která zde vznesl náměstek Korytář i bývalá zaměstnankyně magistrátu Svobodová, jsme položili minulý týden novému tajemníkovi magistrátu několik otázek. Tajemník je nejvyšším úředníkem magistrátu, v jeho gesci jsou zejména personální věci, včetně výše odměn a osobních příplatků. Ani přes urgenci tajemník na zaslané otázky nijak nereagoval. V případě, že se na nás pan tajemník obrátí se žádostí o zveřejnění svého pohledu na věc, rádi mu, jako v jiných případech, vyjdeme vstříc.

Otázky, na které tajemník Martin Čech zatím neodpověděl:

1. Jaké překážky brání tomu, abyste umožnil vybraným pracovníkům, kde to umožňuje povaha jejich práce, i práci z domova, tzv. home-office? Na některých úřadech to přitom již jde.

2. Proč jste u návrhu na osobní příplatek u Mgr. Svobodové nepřihlížel k návrhu vedoucího odboru a gesčního náměstka, a zamítl jste ho v plné výši?

3. Je pravda, že své rozhodnutí nijak nezdůvodňujete? Pokud ano, jaké důvody Vás k Vašemu rozhodnutí vedly v tomto případě?

4. Náměstek Korytář argumentuje tím, že plat 35 tisíc hrubého je u projektových manažerů s více než desetiletou praxí běžný, navíc měl tyto peníze kryté z dotace. Jaký plat, včetně osobního ohodnocení je podle Vás běžný, resp. konkurenceschopný, na pozici projektových manažerů evropských projektů v dnešní době?

5. Jaký je aktuálně nejvyšší plat na odboru strategického rozvoje na pozici projektového manažera, který řídí alespoň 1 projekt? Považujete tento plat za adekvátní?

6. Personálnímu oddělení se nepodařilo ani během tří výběrových řízení zajistit obsazení tohoto místa. Proč jste tedy odmítl jedinou relevantní nabídku do Mgr. Svobodové, které měla navíc detailní znalost projektu a navíc ho několik měsíců i vedla bez nároku na odměnu?

7. Nevadí Vám, že se peníze v rámci projektu DEMO EC nečerpají a město přišlo dle tvrzení náměstka Korytáře zejména vaší zásluhou o schopného zaměstnance? Jak celou věc vidíte – hodnotíte, ze své pozice?

Subscribe
Upozornit na
52 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Projekt Garantovaného bydlení má za sebou první rok fungování, ptáme se proto jeho ředitele Roberta Pradeho na průběh tohoto roku.
Bydlení se dnes, více než po třiceti letech fungování svobodného trhu, stává neustále naléhavějším problémem pro stále větší část společnosti. Do sociální pasti, která
V českém zákonodárství se letos udál jeden významný krok, který by mohl pomoci boji s korupcí, která českou společnost stále svazuje a táhne ke dnu. Na
Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody slaví v těchto dnech 30. výročí od svého založení. Od té doby rozdělila na pomoc životnímu prostředí přes 32