nášLiberec

Search

Lídr Starostů přiznal korupční nabídku. Jak se zachoval, nechce říct

Poměrně překvapivé sdělení přinesl lídr Starostů pro Liberecký kraj v Liberci Jaroslav Zámečník. Ve předvolebních novinách Starostů  otevřeně hovoří o tom, že mu byl nabídnut úplatek. Jestli ale vše oznámil policii, jak mu ukládá zákon, na to odmítá odpovědět.

V předvolební tiskovině Starostů pro Liberecký kraj nechybí rozhovor s jejich lídrem a kandidátem na primátora Jaroslavem Zámečníkem. Jedná se o klasický PR text v kampani, ale na jednom místě své čtenáře přeci jen překvapí. Celkem bez příkras zde totiž mluví o tom, že za ním chodí lidé s korupčními nabídkami.

V rozhovoru, který je nazván „POLITIKA, KTERÉMU BYSTE, NESVĚŘIL KLÍČE OD BYTU, NEVOLTE“ se píše (otázky kurzívou, odpovědí Jaroslava Zámečníka tučně):

„Zahrajeme si na pravdu. Několik týdnů je známá vaše kandidatura na primátora Liberce. Byl už za vámi někdo s nějakou nabídkou?

Byl.

Kolik to bylo?

Málo! (smích)

Bývalá ředitelka knihovny Věra Vohlídalová jednou vyprávěla, že jí majitel stavební firmy nabídl dvacet tisíc, když zařídí, aby stavbu nové knihovny dostali oni.

Od té doby ceny o něco stouply.“

 

Tím otázky i odpovědi ke korupční nabídce pro možného budoucího primátora Liberce Jaroslava Zámečníka končí. Na otázky, o jakou nabídku se jednalo, kdo mu ji dal a hlavně zda vše nahlásil policii, jak mu ukládá zákon, Jaroslav Zámečník neodpověděl. Byť byl kontaktován na telefon, email i oficiální email Starostů pro Liberecký kraj.

Občané a voliči se tak mohou jen ptát. Zda je to jen vymyšlená historka, která má opepřit předvolební rozhovor nebo zda to myslí kandidát na primátora Jaroslav Zámečník vážně. Zda je normální a běžné, že za ním chodí lidé nabídkou úplatků a zda, kdyby mu přišel nabízený úplatek větší, vzal by ho. A zda si Jaroslav Zámečník a Starostové uvědomují, co o sobě občanům říkají.

V Liberci to ale moc vtipné a ani na místě není a zvlášť u Jaroslava Zámečníka, který byl 23 let členem místní ODS, jejíž vazby na byznys a neskrývaný klientelismus udělaly z Liberce symbol pro korupci. Navíc i dnes Zámečník kandiduje za Starosty pro Liberecký kraj, kteří mají s korupčními kauzami vážné potíže. Hejtman Martin Půta stane před soudem (byť se mu zatím vyhýbá) za to, že měl od Metrostavu brát úplatky, aby jim pomohl získat dotace a jeho radní a spolustraník Vladimír Mastník je rovněž obviněn z korupce v případě kauze kolem dopravního podniku a veřejné dopravy.

 

Subscribe
Upozornit na
68 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zfušované výběrové řízení na plavecký bazén v Liberci, které se dle protikorupční policie odehrávalo pod přímou kontrolou kontroverzního podnikatele Petra Syrovátka ze SYNER Group,
Jedna z historických školních budov v centru Liberce neměla od revoluce důstojné zázemí pro místní děti. Situace se ale mění k lepšímu. U druhého
Příběh Lesního koupaliště tak nějak odráží péči Liberce o veřejný prostor a svůj majetek vcelku za posledních šest let. Ačkoliv má město od státu
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém