Je seniorskou „ombudsmankou“. Bojuje ale i proti rouškám, demonstruje s nacisty a šíří bludy

Liberec má od roku 2019 seniorskou ombudsmanku v podobě Lenky Tarabové. Ta je ovšem veřejnosti známa spíše svým bojem proti rouškám a opatřením proti epidemii covid-19, za které prý mohou ilumináti, satanisté a pedofilové. Nejstarší generace je přitom nejvíce epidemií ohrožena. Před několika dny na sebe upozornila zneužitím symboliky holokaustu. AKTUALIZACE: Tarabová kvůli svému angažmá přijde o místo ombudsmanky.

Obrázek „protirouškařské aktivistky“ Lenky Tarabové obletěl v posledních dnech celou republiku a aktivita jejího sdružení Občanská neposlušnost vzbudila u nemalé části veřejnosti pohoršení. Pro svůj protest příznivci sdružení zneužili žluté Davidovy hvězdy, kterou za vlády nacismu museli nosit perzekuovaní občané židovského původu a která se stala symbolem holokaustu, který má na svědomí smrt 6 milionů evropských Židů.

Tarabová se stala hlavní tváří nepříliš početné demonstrace z 8. ledna tohoto roku, na níž se setkali čeští příznivci Donalda Trumpa, konspirátoři různého ražení i neonacisté z Dělnické strany sociální spravedlnosti. Někteří účastníci se ozdobili Davidovou hvězdou se stylizovaným nápisem Netestovaný, kterou se snažili ukázat na údajnou diskriminaci odpíračů covidu-19.

Zneužití Davidovy hvězdy na demonstraci po boku nacistů ostře odsoudila mimo jiné i židovská obec. „„Federace židovský obcí odsuzuje exemplární zneužití a relativizaci symbolu holocaustu spojenou s utrpením miliónů lidí. Je evidentní, že je třeba naši společnost neustále vzdělávat a doporučit všem, co se k tak nízkým projevů uchylují, navštívit místa spojená s nacistickou genocidou u nás i v zahraničí. Děkujeme všem, kteří veřejně tyto projevy odsoudili během dnešního šabatu,“ uvedl pro média předseda Federace židovských obcí v ČR Petr Papoušek.

Lenka Tarabová ale přitom v Liberci působí jako tzv. seniorská ombudsmanka, která má na starosti problémy místních důchodců a starých lidí, které jim je má pomoci řešit. Nejstarší generace je přitom dle lékařů nejvíce ohrožena novou nemocí Covid-19 a podle sociologů je zase velice náchylná na přijímání různých poplašných zpráv, dezinformací a manipulací na internetu.

Přitom právě Lenka Tarabová a její Občanská neposlušnost představují skutečný bizarní konspirační koktejl, kterého si všimla i celostátní média. Podle Tarabové a Občanské neposlušnosti mohou za současnou epidemii a zejména za opatření proti ní například ilumináti, satanisté a pedofilní elity ovládající současný svět. Bizarními konspiracemi šířenými Lenkou Tarabovou i sdružením Občanská neposlušnost se zabýval například server manipulátoři.cz, který má jinak přes svého původního zakladatele blízko k hnutí STAN.

Tato žena, která má na mít v Liberci na starosti problémy seniorů, byla do funkce uvedena předloni náměstkem Ivanem Langrem (Starostové pro Liberecký kraj), který na její odbornost nešetřil chválou: „Liberec má historicky prvního seniorského ombudsmana, resp. ombudsmanku. Je jí paní Lenka Tarabová, která se dlouhodobě zabývá sociální a bytovou politikou. Jsem si (bohužel) jist, že práce bude mít více než dost.,“ napsal v březnu roku 2019 náměstek primátora Liberce Ivan Langr.

Dnes ovšem i vedení radnice působení Tarabové mezi seniory hodnotí kriticky. „Výstupy paní Tarabové na FCB pečlivě sledujeme už několik měsíců a jsou odlišné od oficiálních výstupů z vládních míst. Jsou velmi kritické, a to i výrazně přes míru našeho vlastního hodnocení vlády. Jinak řečeno, nikdy nespojila svou funkci s jakýmkoli prohlášením navenek, na svém facebookovém profilu ani funkci ombudsmana neuvádí. Budeme tedy na ni apelovat v tom smyslu, aby tuto dvojkolejnost rozhodně zachovávala i dále. Pokud by se tak nedělo, nebylo by to již s funkcí ombudsmanky slučitelné.,“ napsal v odpovědi na dotaz naší redakce primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

Své nadšení z Tarabové již mírní i náměstek Ivan Langr, který dnes na sociálních sítích sdělil: „Paní Lence Tarabové jsem již odeslal svou reakci i rozhodnutí. V pondělí je sdělím veřejnosti tiskovou zprávou.“

Dnes bude zveřejněna TZ o ukončení činnosti paní Tarabové ve funkci ombudsmanky,“ potvrdil pro Náš Liberec i primátor Jaroslav Zámečník.

Subscribe
Upozornit na
46 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody