15. Březen, 2024

Oblastní galerie Liberec ruší od 8. března 2024 vstupné do svých stálých expozic. Návštěvníci se tak mohou bezplatně seznámit s bohatými uměleckými sbírkami galerie, které se i po vzoru zahraničních muzeí stanou dostupnější pro všechny….

28. Únor, 2024

Oblastní galerie Liberec připravila pro všechny kultury a umění milovné návštěvníky svěží jarní program. Nově zde bude vystavovat česká malířka Ivana Lomová nebo rakouský umělec Josef Baier. Vernisáž obou výstav se uskuteční v Galerii Lázně na Masarykově ulici, ve čtvrtek 7. března od 18 hodin. Náš Liberec přináší představení obou umělců. IVANA LOMOVÁ (*1959)…

20. Únor, 2024

Provoz nové nájemní agentury, která majitelům bytů nabídne bezpečný pronájem nemovitosti a zájemcům o bydlení zase férové podmínky na trhu, spouští od poloviny února město Liberec. Služba přináší vlastníkům bytů například garantovaný příjem i v okamžiku, kdy se byt neobsadí nájemníkem….

19. Únor, 2024

Liberecké kino Varšava se ve středu 21. února stane další zastávkou přehlídky finálových filmů Ceny diváků LUX Evropského parlamentu. Přehlídka přináší promítání soutěžních filmů zdarma a možnost vyhrát cestu na předávání cen do Bruselu….

15. Únor, 2024

Ve středu 14.2.2024 byl strážník Městské policie Liberec prap. Josef Konývka oceněn za mimořádný zásah, při kterém byly zachráněny lidské životy. Medaili Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje převzali také liberečtí hasiči nstržm. Miroslav Herčík a pprap. Tomáš Rybalo. …

6. Únor, 2024

Cílem soutěže Památka roku 2023 Libereckého kraje je upozornit občany na úspěšné obnovy kulturních památek a poukázat na výjimečné stavby v regionu. Hlásit se mohou stavební obnovy nemovitých kulturních památek i jejich restaurování uskutečněné v předchozím kalendářním roce. …

5. Únor, 2024

Již od roku 1994 vyhlašuje Ministerstvo kultury ČR ve spolupráci se Sdružením historických sídel Čech, Moravy a Slezska soutěž o Cenu za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón. Vítěz celostátního kola soutěže se stává držitelem titulu Historické město roku….

1. Únor, 2024

Mezinárodní sekretariát Transparency International (TI) v Berlíně dnes zveřejnil výsledky nového Indexu vnímání korupce (Corruption Perceptions Index – CPI) za rok 2023. Česko v něm získalo 57 bodů ze 100 možných a obsadilo 41. příčku ze 180 hodnocených zemí světa. Oproti loňskému výsledku si polepšilo o jeden bod, pozice v žebříčku se ale nezměnila….

31. Leden, 2024

Stavební firma Metrostav uzavřela se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Je tedy už definitivně jasné, že v kauze rekonstrukce kostela Máří Magdaleny se podvádělo a uplácelo. Ať už bude v rovině trestního práva hejtman Půta odsouzen či ne, je zřejmé, že v rovině politické u této kauzy selhal….

24. Leden, 2024

Liberečtí radní projednali návrh Výboru pro kulturu a cestovní ruch na udělení šesti Medailí města Liberce v roce 2024. Návrh budou nyní schvalovat liberečtí zastupitelé na svém zasedání ve čtvrtek 25. ledna….